1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Afgaanipoliitikkoja varoitetaan: Lahjakännykässä saattaa piillä pommi

Turvallisuusviranomaisten mukaan presidentiksi pyrkivien poliitikkojen ei pidä ottaa vastaan lahjoja, joita ei ole tarkastettu pommien varalta. Afganistanissa on tehty pommi-iskuja muun muassa turbaaniin, videokameraan ja alushousuihin kätketyillä räjähteillä.

Ulkomaat

Afganistanin turvallisuusviranomaiset ovat varoittaneet presidentiksi pyrkiviä poliitikkoja hengenvaarallisista lahjoista. Viranomaiset kertovat saaneensa tiedustelutietoa "Afganistanin vihollisten suunnittelemista uusista tavoista vaalien estämiseksi".

Presidentinvaaleissa ehdolla olevia on kehotettu varomaan kännyköiden, kannettavien tietokoneiden ja kameroiden tapaisia lahjoja, sillä niihin on saatettu piilottaa pommi.

- Älkää ottako vastaan lahjoja, elleivät turvamiehet ole tarkistaneet niitä etukäteen, turvallisuusviranomaiset painottavat.

Taliban ilmoitti viime viikolla tehneensä iskun, jossa mikrofoniin kätketty pommi tappoi Logarin maakunnan kuvernöörin. Aiemmin Afganistanissa on tehty pommi-iskuja muun muassa turbaaniin, videokameraan ja alushousuihin kätketyillä räjähteillä.

Afganistanissa järjestetään presidentinvaalit huhtikuussa. Ehdokkaaksi on asettunut jo yli 20 poliitikkoa.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi