"Ensin seura-avustus, perään lasku tilojen käytöstä"

Jyväskylän suunnitelmat muuttaa lasten ja nuorten liikuntapaikat maksullisiksi eivät ilahduta liikuntaseuroja. Seuroissa pelätään nousevien harrastusmaksujen hankaloittavan lasten liikkumista ja tuovan lisää byrokratiaa.

Kotimaa
YLE Keski-Suomi

JJK Junioreiden toiminnanjohtaja Timo Soinista kummastuttavat Jyväskylän kaupungin suunnitelmat periä ensi vuonna alle 18-vuotiaiden liikuntapaikoista maksu.

- Jyväskylän kaupunki tukee meidän kaltaistamme seuraa, jolla on noin tuhat junioria, vuosittain noin 6500 eurolla. Jatkossako toimitaan niin, että ensin maksetaan seura-avustus ja sitten laitetaan perään lasku tilojen käytöstä?

Kireän taloustilanteen kanssa kamppaileva Jyväskylän kaupunki tavoittelee liikuntapaikkojen maksuilla 140 000 euron säästöjä ensi vuoden talousarviossa. Säästötavoite tuntuu lukemattomien jyväskyläläisten liikuntaseurojen kukkarossa.

"Turhaa byrokratiaa"

Timo Soininen ei pidä nuorisotoiminnasta säästämistä viisaana tienä.

- Kaikki, mikä mahdollisesti aiheuttaa joidenkin lasten harrastamisen loppumisen, tulee moninkertaisesti yhteiskunnan maksettavaksi myöhemmin, Soininen uskoo.

Soininen ei pidä pahana, että salivuorot yritetään saada käyttöön tehokkaasti, ja ehkä seuratkin yhteistyöhön. Soininen kuitenkin epäilee, ettei nyt suunnitelmassa oleva tie ole oikea.

- Laskutuksesta syntyy kuluja, sillä jonkun sekin on tehtävä. Ja on sekin hassua, että kun kaupunki avustaa meitä ja muita vastaavia seuroja 5000-10 000 eurolla, niin sitten se laskuttaisi meitä saman verran takaisin. Turhaa byrokratiaa se on, Soininen toteaa.