1. yle.fi
  2. Uutiset

Pohjanmaan juhlaraha julkaistaan tiistaina

Suomen rahapajan uuden juhlarahan julkaisu on tänään tiistaina Seinäjoella. Raha on osa Maakuntien rakennukset -sarjaa ja siihen on ikuistettu pohjalainen talo. Pohjanmaan ja myös tänään julkaistavan Hämeen juhlarahan myötä kaikki Suomen yhdeksän historiallista maakuntaa on saanut oman juhlarahan.

Kotimaan uutiset

Suomen rahapaja juhlistaa uuden juhlarahan julkaisua tänään Etelä-Pohjanmaalla. Juhlarahaa komistaa pohjalainen talo. Raha kuuluu Maakuntien rakennukset -sarjaan. Kaikilla historiallisilla maakunnilla on nyt juhlaraha, johon on talletettu maakunnan oma maamerkki. Pohjanmaa ja Häme saivat juhlarahansa viimeiseksi.

Rahoja myydään tänään tiistaina Seinäjoella yksittäisinä kappaleina tai kymmenen kappaleen pusseissa. Yksi juhlaraha on nimellisarvoltaan viisi euroa.

Pohjalaisen talon ikuistava juhlaraha kuuluu Maakuntien rakennukset -sarjaan, joka on tänään julkaistujen Pohjanmaan ja Hämeen rahojen myötä kokonainen. Juhlarahasarjassa kaikki Suomen historialliset maakunnat saivat juhlarahan oman maamerkkinsä muistoksi. Historiallisia maakuntia on yhdeksän: Pohjanmaa, Häme, Karjala, Savo, Lappi, Uusimaa, Varsinais-Suomi, Satakunta ja Ahvenanmaa.

Rahasarja jatkaa Suomen rahapajan vuonna 2010-2011 julkaisemien historiallisten maakuntarahojen teemaa. Nyt julkaistavissa Maakuntien rakennukset -sarjan rahoissa on sama Nora Tapperin suunnittelema arvopuoli kuin aiemmassa maakuntarahasarjassa. Tunnuspuolen kuvat on suunnitellut Petri Neuvonen. Kutakin maakuntarahaa lyödään tehdaslaatuisena 55 000 kappaletta ja peilikiiltoisena 10 000 kappaletta.

Lue seuraavaksi