Näkökulma: Hevonen muuttuikin mustaksi maakuntajohtajapelissä?

Mihin hävisi Etelä-Savon maakuntajohtajaksi hakeneiden karisma muutamassa viikossa? Heti hakuajan umpeuduttua puheenjohtajat kiittelivät kilvan hakijajoukon tasoa ja vakuuttelivat, että uusi maakuntajohtaja löytyy yhdeksän hakijan joukosta.

politiikka
hevonen
Yle/Ilkka Loikkanen

Maakuntahallitus päätyi laittamaan paikan uudelleen auki, mikä venyttää valintaa puolella vuodella, pitkälle ensi kevääseen

Hakijoiden kitkerät kommentit on helppo ymmärtää. Pätevyys karisi valintaprosessin edetessä.

Kaikkia keskeisiä hakijoita oli tiettävästi pyydetty jättämään hakemuksensa.

On mielenkiintoista nähdä, kuka paikkaa enää hakee, kun mustille hevosille punainen matto on levitetty. Suostumismenettelyn sallimisella on tapana toteuttaa itseään.

Aiheellinen kysymys kuuluu, mitä oikeastaan tapahtui? Demokraattisesti valitut päättäjät taitavat olla selityksen velkaa paitsi hakijoille myös omille valitsijoilleen eli kansalaisille.

Villit veikkaukset, arvaukset ja juorut ovat lennelleet ilmassa pitkin matkaa. Hevosmiesten tietotoimisto kertoi jo varmana tietona, että kokoomustaustainen kuntaliiton Ulla Karvo on vahvoilla. Tällöin maakuntavaltuuston kokoomuslainen puheenjohtaja Lenita Toivakka olisi luovuttanut paikkansa demarille.

Toinen, yhtä luotettavasta lähteestä pullahtanut tieto kertoo, etteivät demarit päässeet yksituumaisuuteen omasta ykkösnimestään.

Toistaiseksi joudumme turvautumaan tunnetun hevosmiesten tietotoimiston tietoihin, mutta toisaalta tehtävässähän tarvitaan kouluratsun hienostuneisuuta, esteratsun kimmoisuutta, ravurin nopeutta ja työhevosen periksiantamattomuutta.

Tuskin savu maakuntahallituksen kokouksen jäljiltä ehti hälvetä, kun ensimmäinen uusi nimi pelmahti ilmoille. Olli Rehnin kabinettipäällikkö Timo Pesosta paikalle tarjoaa demareiden Hämeen Kaiku-verkkolehti.