1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Jollalle merkittävä tekniikkapalkinto

Tekniikan Akatemia -säätiö palkitsee suomalaisia osaajia ja yrityksiä, joiden joukossa tänä vuonna on kännykkävalmistaja Jolla. Kyseessä ei ole varsinainen Millennium-palkinto.

Jollan ensimmäinen älypuhelin. Kuva: Jolla

Tekniikan Akatemia -säätiö julkisti tiistaina Millennium Distinction Awards -tunnustuspalkinnon saajat.

Kantasolututkimuksesta palkitaan erikoistutkija Riikka Lund Turun Biotekniikan keskuksesta sekä helsinkiläinen bioalan yritys Glykos Finland Oy. Avoimen lähdekoodin alueelta palkitaan professori Matti Rossi Aalto-yliopistosta sekä älypuhelinyhtiö Jolla Oy.

Palkinnot luovutetaan voittajille 5. marraskuuta Tampereella.

Millennium Distinction Awards -tunnustuspalkinnoilla tuodaan esiin suomalaista osaamista viimeisimmän Millennium-teknologiapalkinnon voittajan alalta. Tutkijoiden sarjassa palkittavat ovat toimineet ansiokkaasti edistäen korkeampaa opetusta ja käynnistäen korkeatasoista tutkimustoimintaa Suomessa.

Palkittavien yritysten johtajat puolestaan ovat onnistuneet tuotteistamaan uuteen teknologiaan perustuvan innovaation, perustaneet innovaatioon liittyvän kasvuyrityksen tai toimineet sen johtajana.

– Millennium-teknologiapalkinto jaetaan kahden vuoden välein, Tekniikan Akatemia -säätiön toimitusjohtaja Juha Ylä-Jääski sanoi Yle Uutisille.

Seuraavan kerran Millennium jaetaan keväällä 2014. Vuonna 2012 Millennium-palkinto jaettiin kahtia ja sen saivat suomalais-amerikkalainen Linus Torvalds ja japanilainen Shinya Yamanaka.