1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Viimeiset "varsinaiset Nokiat" esitellään Abu Dhabissa

Nokia toi tänään julkisuuteen viimeisiä yrityksen omia tuotteita Nokia World -tapahtumassaan Abu Dhabissa.

Kotimaan uutiset

Stephen Elop esitteli tiedotustilaisuuden aluksi kolme uutta jäsentä Nokia-perheeseen: Asha 500, 502 ja 503. Elop kehui värikästä Asha-puhelinta sen kestävyyden, kameraominaisuuksien ja kuvalaadun ansiosta.

Uudessa Ashassa värien kirkkaus ja selkeys on erityisessä huomiossa. Uusissa Ashoissa kuvaaminen ja kuvatoiminnot tapahtuvat Swipen avulla, eli pyyhkäisemällä. Lisäksi kuvat voidaan jakaa yhdellä toiminnolla.

Elop kertoi Nokian aloittaneen yhteistyön WhatsApp Messengerin kanssa. Kyseessä on monialustainen pikaviestisovellus, jonka välityksellä voi lähettää ilmaisia viestejä – myös erilaisten puhelimien välillä.

Kyseinen WhatsApp tulee uusiin Asha-malleihin marraskuun alussa.

Uusia Lumioita

Lumia-perheen uusi jäsen on Lumia 1520. Sen näyttö on kasvatettu kuuden tuuman kokoiseksi ja soveltuu hyvin esimerkiksi pelaamiseen. Lumia 1520 on phablet-malli, eli puhelimen ja tabletin yhdistelmä.

Mallin veroton hinta Yhdysvalloissa on reilut 700 dollaria.

Erityisesti uusien Lumioiden kameraominaisuuksia kehutaan runsaasti.

Uuden Lumian yhteydessä esitellään myös uusi ohjelma, Nokia Storyteller. Sen avulla pystyy yhdistämään puhelimen kuvat karttoihin gps-koordinaattien avulla. Kuvat pystyy jakamaan myös sosiaalisessa mediassa, kuten Instagrammissa.

Toinen uusi Lumia-malli on 1320, joka sekin on 6-tuumainen. Väriensä puolesta malli on suunnattu nuorille käyttäjille. Sen veroton hinta tulee Yhdysvalloissa olemaan 339 dollaria.

Lumioiden "kruununjalokiveksi" Elop nostaa uuden tabletin: Lumia 2520. Tämän uutuuden ominaisuuksista hehkutetaan erityisesti sen käyttöominaisuuksia kirkkaassa auringonvalossa.

Lue seuraavaksi