Åbo Akademi aloittaa yt-neuvottelut - tavoitteena neljän miljoonan säästö

Yt-neuvottelut koskevat koko henkilökuntaa. Henkilöstön vähentämistarve on 80 henkeä. Säästöä pitäisi saada neljä miljoonaa.

Kotimaa
Åbo Akademin Arken-kokonaisuus on tehty Turun rautateollisuuden rakennuksien varaan.
Iiro Andersson / Yle

Åbo Akademi käynnistää yt-neuvottelut. Rehtori Jorma Mattinen ilmoitti asiasta tiiistaina Åbo Akademin henkilökunnalle. Neuvottelut aloitetaan 28. lokakuuta.

Åbo Akademi suunnittelee laajoja akateemisen ja hallinnollisen toimintansa uudelleenjärjestelyjä. Tavoite on vapauttaa tutkimukseen ja opetukseen aiempaa enemmän resursseja. Talous on tarkoitus saada tasapainoon vuoden 2016 loppuun mennessä. Säästöohjelman tavoitteena on saada aikaan neljän miljoonan euron säästöt.

Neuvottelut koskevat Åbo Akademin koko henkilökuntaa. Yt-neuvottelut saattavat johtaa lomautuksiin, irtisanomisiin, osa-aikatyöjärjestelyihin tai työtehtävien muutoksiin. Arvioitu henkilöstön vähentämistarve on 80 henkeä, joista arviolta 55 henkeä on muuta henkilökuntaa ja 25 opetus- ja tutkimushenkilökuntaa.

Mahdolliset henkilöstövähennykset tehdään hyödyntämällä mahdollisuuksien mukaan eläkkeelle siirtymisiä ja tarkastelemalla määräaikaisten työsuhteiden määrää.

Åbo Akademin hallitus hyväksyi 17. syyskuuta suunnitelmat toiminnan uudelleenjärjestämisestä ja päätti, että budjetin neljän miljoonan euron alijäämä on saatettava tasapainoon vuoden 2016 loppuun mennessä. Syyskuun kokouksessa hallitus antoi rehtori Jorma Mattiselle valtakirjan aloittaa tarvittaessa yhteistoimintaneuvottelut.