Veroneuvontaa saa nyt verkossa

Apua verotukseen saa etänä nettikameran kautta.

Kotimaa
Lähikuva Verohallinnon kyltistä.
Yle

Verohallinto kokeilee nettikameralla toimivaa etäpalvelua 14 keskisuomalaisessa kunnassa.

Etäpalvelussa asiakas on yhteydessä verovirkailijaan nettikameran välityksellä. Asiakas istuu kotikuntansa etäpalvelupisteessä ja verovirkailija Verohallinnon toimipisteessä.

Etäpalvelua saa muun muassa perintö- ja lahjaverotukseen ja metsänomistajien verotukseen liittyvissä kysymyksissä.

– Perintöön tai lahjoihin liittyvät verokysymykset kohdataan usein vain muutaman kerran elämässä. Muistettavaa on paljon ja apu on yleensä tarpeen. Etäpalvelulla voi saada neuvoja suoraan verotuksen ammattilaiselta omassa kotikunnassaan, etäpalvelua Verohallinnossa koordinoiva hallintopäällikkö Eeva Roos-Kumpulainen sanoo.

Etäneuvontaa lähes koko Keski-Suomessa

Metsänomistajien verotuksessa etäpalvelua saa muun muassa ennakkoperintään, arvonlisäveroon, verotiliin ja luovutusvoittoihin liittyvissä kysymyksissä.

– Myös esimerkiksi maatilojen sukupolvenvaihdoksiin liittyvissä verotuskysymyksissä voi saada neuvoja etäpalvelun välityksellä, Roos-Kumpulainen kertoo.

Verkon välityksellä toimivaa palvelua annetaan Joutsassa, Jyväskylässä, Kannonkoskella, Karstulassa, Keuruulla, Kinnulassa, Kivijärvellä, Kyyjärvellä, Multialla, Petäjävedellä, Pihtiputaalla ja Saarijärvellä.

Loppuvuonna palvelua saa myös Jämsän ja Viitasaaren etäpalvelupisteissa.