Digitan uusi täytelähetin käynnistettiin Simossa

Television kuvanlaatu paranee tiistaista lähtien Simossa ja sen lähialueilla. Simossa käynnistettiin Digitan uusi täytelähetin, kertoo yhtiön television palvelupäällikkö Hanna Niiranen.

tekniikka
Nainen kaukosäädin kädessä television edessä.
Mikko Kuusisalo / Yle

Simoon sijoitettu Digitan uusi täytelähetin otettiin käyttöön tiistaina. Digitan television palvelupäällikkö Hanna Niiranen kertoo, että uudistuksessa on keskitytty parantamaan muun muassa niiden alueiden kuvanlaatua joista on tullut palautetta Digitalle.

Uuden täytelähettimen peittoalue kattaa noin 24 000 asukasta Simossa, Kemissä, Simojokivarressa ja Hepolassa.

Ohjeita kuluttajille 

Niiranen kertoo, että täytelähettimen käynnistäminen voi aiheuttaa aluksi häiriöitä. Niirasen mukaan tällöin kuluttajien on päivitettävä tv-vastaanotin ja haettava televisiokanavat uudelleen.

Jos pelkkä päivittäminen ei riitä on kuluttajien suunnattava antenni Simon täytelähetinasemalle jotta antenni-tv-lähetysten vastaanotto uudelta täytelähettimeltä onnistuu. Täytelähetin sijaitsee Simossa. Apua antennin uudelleen suuntaamiseen saa myös paikallisilta antenniasentajilta.

Apua antennin uudelleen suuntaamiseen saa myös paikallisilta antenniasentajilta.

Parhaiten täytelähettimen sijainnin löytää katsomalla sen Digitan karttapalvelusta www.digita.fi/karttapalvelu (siirryt toiseen palveluun). Täytelähettimen nimi on Simo Viantie. Niiranen kertoo, että kartasta näkee alueen johon uusi täytelähetin vaikuttaa, mutta television kuvanlaatu voi parantua suuremmallakin alueella. Lisäksi karttapalvelusta näkee myös täytelähettimestä välitettävät tv-kanavat.

Simon täytelähetin voi aiheuttaa häiriöitä myös kotitalouksiin, joissa on käytössä antennivahvistin. Ruutuun voi tulla teksti ”ei signaalia”. Vastaanotto-ongelman saa korjattua poistamalla vahvistimen. siihenkin apua voi kysyä paikalliselta antenniasentajalta tai Digita Infosta. Alueella antennit on suunnattu joko Tervolan tai Oulun radio- ja tv-asemalle.

Digita Info neuvoo

Apua ongelmatilanteissa saa Digita Infosta sähköpostitse info@digita.fi (siirryt toiseen palveluun) ja puhelimitse numerosta 020 411 7676. Digita Info päivystää tiistaina 22.10. klo 8.00-20.00, muutoin Digita Info palvelee maanantaista perjantaihin klo 8.00–16.00.

Tv-vastaanottimien ja vastaanottolaitteiden ongelmatilanteissa ja perusasennuksiin liittyvissä kysymyksissä kuluttajaa palvelevat myös laitteen myyjät, laitevalmistajat sekä maahantuojat.