Poliisi otti salaperäisestä tynnyriröykkiöstä näytteet

Poliisi ei vielä tiedä, kuka hylkäsi Asikkalaan metsään yli sata metallitynnyriä, joissa epäillään olevan ympäristölle vaarallisia aineita. Alueen siivoaminen jää todennäköisesti ensi vuoteen.

Kotimaa
jätetynnyreitä Viitailassa metsässä
Juha-Petri Koponen / Yle

Asikkalan Viitailassa metsästä paljastuneen jäteröykkiön poliisitutkinta on alkanut. Poliisi on ottanut jätetynnyreistä näytteitä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Kari Kajala.

Poliisi tutkii tapausta ympäristön turmelemisena, mutta toistaiseksi epäiltyä tekijää ei ole. Tapaus on kuitenkin niin sanotusti aktiivitutkinnassa, Kajala sanoo.

Selvitettävänä on myös se, kenen vastuulla jätteiden puhdistaminen on. Poliisi arvioi, että siivousurakka jää todennäköisesti ensi vuoden puolelle.

Maanomistaja on Asikkalan ympäristötoimiston mukaan ulkopaikkakuntalainen. Kunnan ympäristösihteeri Mikko Sokuran mukaan maanomistajalle on annettu siivouskehotus.

Asikkalassa Perttolantien lähistöltä löytyi aiemmin syksyllä metsästä muun muassa yli sata metallitynnyriä, joissa epäillään olevan ympäristölle vaarallisia aineita.