1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pohjarakennus

Haukiputaan kunnantalo puretaan pikapuoliin

Purkutuomion jo aiemmin saanut kunnanvirasto tyhjennetään vuokralaisista vuodenvaihteessa, minkä jälkeen rakennus puretaan mahdollisimman nopeasti. Myös muita Oulun kaupungin rakennuksia on purkulistalla.

Kuva: YLE

Haukiputaan entinen kunnantalo puretaan todennäköisesti ensi kevääseen mennessä. Kuntaliitoksen myötä osin tarpeettomaksi jäänyt, homevaurioinen rakennus on tarkoitus moukaroida maan tasalle.

Oulun tilakeskuksen johtokunta käsittelee keskiviikkona esitystä, jonka mukaan kaikkiaan viidentoista kaupungin omistaman rakennuksen omistus ja hallinta siirtyy ensi vuoden alusta lähtien yhdyskunta- ja ympäristöpalveluille. Tilakeskuksen mukaan rakennuksille ei ole löytynyt jatkokäyttöä.

Tilakeskus on yrittänyt myydä ja vuokrata osaa tarpeettomaksi jääneistä rakennuksista. Jos vuokralaisia ei löydy, osa rakennuksista päätyy purettavaksi. Purkamisista päättää yhdyskuntalautakunta.

Nyt purettavien rakennusten listalla on esimerkiksi vuonna 1980 rakennettu Tuiran entinen nuorisotalo. Moukarin alle joutunee myös Toppilan harraste- ja moottoripaja Paalikadulla.

Tuiran entiselle paloasemalle Alppilaan etsitään puolestaan edelleen vuokralaisia. Tilakeskuksen johtaja Jouko Leskinen kertoo että paloaseman vuokralaisiksi on ilmoittautunut esimerkiksi muutama varteenotettava kulttuuritaho.