City-korttelin rakentaminen käyntiin jo kevättalvella

Rakennusyhtiö Lemminkäinen on valmis jatkamaan Lappeenrannan City-korttelin suunnittelua uudelleen pikavauhtia. Rakentaminen voisi alkaa kevättalvella ja valmista tulisi kahdessa vuodessa. Toiveena on, että korttelin Koulukadun puoleinen tontti rakentuisi samaan aikaan.

City Holding Co.
Havainnekuva citykorttelista.
Arkkitehtitoimisto Mikko Heikkilä Sito Oy

Rakennusyhtiö Lemminkäisen aluejohtaja Seppo Tokkola iloitsee Kouvolan hallinto-oikeuden päätöksestä hylätä Lappeenrannan City-korttelista tehty valitus. Vaikka Tokkola osasi odottaa päätöstä, hän yllättyi sen nopeudesta.

- Tämä on hyvä juttu, että kävi näin. Toivottavasti kaavasta ei enää valiteta, sillä korttelin rakentamisella on myös suuri työllistävä vaikutus, kertoo Tokkola.

Toivottavasti kaavasta ei enää valiteta, sillä korttelin rakentamisella on myös suuri työllistävä vaikutus.

Lemminkäinen olisi valmis aloittamaan City-korttelin rakentamisen kevättalvella. Mikäli kaavasta ei enää valiteta, jatketaan pysähdyksissä ollutta suunnittelua välittömästi. Korttelin itäpääty valmistuisi kahdessa vuodessa ennakoi Lemminkäisen aluejohtaja Seppo Tokkola.

- Rakentamiseen menee pari vuotta. Tähän liittyy myös Koulukadun varrella oleva viereinen tontti. Jos sen tontin kaava saa lainvoiman vuodenvaihteen jälkeen, voisivat molemmat työmaat rakentua samaan aikaan, tai sitten pitää pohtia tulisiko rakentamiseen jotain limitystä, pohtii Tokkola.

Lemminkäinen käy parhaillaan jatkoneuvotteluja Etelä-Karjalan Osuuspankin kanssa rakennuksen käytöstä.

Korttelin itäpäädystä tehdyt havainnekuvat saattavat vielä muuttua. Seuraavana on vuorossa suunnittelun jatkaminen arkkitehdin ja rakennesuunnittelijan kanssa.

- Arkkitehti esittää oman näkemyksensä, ja rakennuttaja toteuttaa, Seppo Tokkola toteaa.