1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Robin-fanit pistävät itsensä likoon Nenäpäivän hyväksi: ryhmälaulua Kuopion torilla

Kymmenet Robin-fanit kokoontuvat lauantaina Kuopion torille esittämään popartisti Robinin tunnetuimpia kappaleita. Tempauksella kerätään varoja hyväntekeväisyyteen. Fanit pyysivät tempaukseen myös itse artistia mukaan.

Marika Väyrynen, Sanna Koponen ja Emmi Miettinen aikovat laulaa Robinin kappaleita kymmenien muiden fanien kanssa lauantaina.

Popartisti Robinin uusi Nenäpäivä-kappale Erilaiset julkaistiin noin viikko sitten, mutta tosifanit ovat kuunnelleet sen jo puhki. Vehmersalmelaiset Marika Väyrynen ja Sanna Koponen sekä kuopiolainen Emmi Miettinen osaavat sanat ulkoa ja kappaleeseen on suunniteltu tanssikin.

- Ainakin kakskymmentä kertaa se on kuunneltu, ehkä enemmänkin, nauraa Sanna Koponen.

Tytöt aikovat esittää kappaleen lauantaina keskellä Kuopion toria muiden Robin-fanien kanssa. Nenäpäivä-tempaukseen oli tämän artikkelin julkaisemisen aikaan ilmoittautunut jo lähes 40 Robin-fania.

- Me kokoonnutaan ensin johonkin ja harjoitellaan tanssi läpi sivummalla, sitten esitetään torilla. Aiotaan laulaa myös Frontside Ollie ja jotain muita biisejä, ehkä_ Puuttuva palanen_, sanoo Marika Väyrynen.

Tytöt ilmoittautuivat Nenäpäivä-tiimiksi, perustivat ryhmälle Facebook-sivun ja ovat ahkerasti markkinoineet tapahtumaa kavereille ja tutuille sosiaalisen median kautta. Idea mukaan lähtemisestä tuli itse artistilta.

Me kokoonnutaan ensin johonkin ja harjoitellaan tanssi läpi sivummalla, sitten esitetään torilla.

Marika Väyrynen

- Robinkin on vahvasti mukana Nenäpäivässä ja me ajateltiin, että jos Robinkin, niin miksei fanitkin voisi olla mukana, Emmi Miettinen sanoo.

Keikkapaikalla odotetaan aamusta asti

Marika, Sanna ja Emmi ovatkin vannoutuneita Robin-faneja. He ovat kiertäneet artistin keikoilla ympäri Suomen. Takana on keikkoja muun muassa Saarijärveltä, Helsingistä, Tahkolta, Hankasalmelta ja Kuopiosta.

- Robin on niin hyvä laulamaan ja vetää kaikki show't tosi energisesti. Ja onhan se komea, Marika nauraa.

- Se on kiltti ja hauska ja hyvännäköinen ja ottaa kaikki fanit huomioon, Emmi jatkaa.

Robinin fanittaminen on tuonut tytöille paitsi uuden harrastuksen myös paljon uusia kavereita. Tytöt tuntevat toisensakin alunperin Robinin kautta.

- Myös keikoilla on aikaa tutustua muihin faneihin. Kuopion keikalle mentiin pari viikkoa sitten aamuviideltä, kun keikka alkoi vasta kuudelta illalla. Siinä voi tutustua muihin ja vaikka nukkua, Sanna sanoo.

Lauantain tempaukseen tytöt ovat kutsuneet myös itse Robinin.

- Laitettiin hänelle viesti, mutta en usko että ehtii paikalle. Olis se kyllä hienoa! Marika miettii.

Kuopion seudun Robin-fanien Nenäpäivä-tempaus on nähtävissä ja kuultavissa Kuopion torilla lauantaina klo 12 (siirryt toiseen palveluun). Tempauksella kerätään varoja kehitysmaiden lapsille.