Vuokralaisen haastattelu voi olla työhönottoa tiukempi tentti – Mitä tietoja antaisit asuntoa hakiessa?

Kilpailu vuokra-asunnoista on entistä kovempaa. Asunnonomistajilla on vara valita kenelle asuntonsa vuokraa, ja hakijoilta voidaan vaatia tarkkoja selvityksiä esimerkiksi aiemmista työsuhteista ja tulevaisuuden suunnitelmista. Miten paljon mielestäsi vuokranantajalla on oikeus tietää hakijoista?

Osallistu
Kerrostalon etuovi
Tommi Parkkinen / Yle

Vuokra-asuntojen hinnat nousevat ja kilpailu kovenee jatkuvasti. Asuntoa tarvitsevat pyrkivät erottumaan joukosta esimerkiksi paljastamalla hakemuksessa henkilökohtaisia asioita ja kuvia. Tämäkään ei usein riitä.

Vuokranantajat vaativat yhä enemmän, ja parhaimman vuokralaisen löytääkseen hakijoilta vaaditaan esimerkiksi todistuksia aiemmista työsuhteista. Myös tiukoilla haastatteluilla karsitaan joukosta sopivimmat.

Miten paljon vuokranantajalla on mielestäsi oikeus tietää hakijasta? Millaisia asioita vuokranantajan on sopiva kysyä? Millaisia kokemuksia sinulla on asunnon hakemisesta? Kuinka kovaa kilpailu on ollut ja mitä hakijalta on vaadittu? Millaisista asioista asunnon saaminen on jäänyt kiinni?