Lentopallon liigaseuralla kiusallinen ongelma: mistään ei löydy harjoitustilaa

Lentopallokenttä poistuu Kuopio-hallista talveksi, eikä Pielaveden Sammolla ole sen jälkeen tiedossa kunnollista harjoitustilaa Kuopiossa.

urheilu
Pielaveden Sammon valmentaja Jukka Tuovinen lentopallo kädessään
Toni Pitkänen / Yle

Pielaveden Sammolla on ongelmia löytää hyvää harjoitustilaa Kuopiosta. Lentopallon mestaruusliigasta mitalia tavoitteleva joukkue on harjoitellut syyskaudella pääasiassa Kuopio-hallissa ja kerran viikossa Pielavedellä. Lentopallokenttä poistuu kuitenkin Kuopio-hallista tämän viikon lopulla talvikaudeksi.

Sampo on etsinyt korvaavia harjoitustiloja huonolla menestyksellä. Kuopiossa koulujen saleissa pyörivät jo eri seurojen vakiovuorot, minkä vuoksi Sammolle on tarjolla viimevuotiseen tapaan ainoastaan ammattikoulun sali.

Päävalmentaja Jukka Tuovinen pitää ammattikoulua huonona harjoituspaikkana lentopalloon, sillä ahtaassa salissa ei voida harjoitella riittävän monipuolisesti. Hankalan salitilanteen takia Sampo harjoittelee ainakin ensi viikolla kaksi kertaa Pielavedellä.

Päävalmentaja Jukka Tuovisen mukaan harjoitusvuorotilanne näyttää erittäin hankalalta eikä helppoja ratkaisuja ole näkyvissä. Sampo on kysellyt vuoroja myös Maaningalta ja Siilinjärveltä, mutta kummastakaan kunnasta ei ole löytynyt vapaita saliharjoitusaikoja.

Pielaveden Sammon manageri Timo Perälä sanoo, että tässä tilanteessa on mietittävä vielä pidetäänkö joukkueen kotisalissa Pielavedellä nykyistä enemmän harjoituksia. Perälä toivoo, että Kuopiosta löytyisi ainakin yksi vakiovuoro talveksi.

Päävalmentaja Jukka Tuovinen sanoo, että harjoittelun keskittäminen Pielavedelle ei käy, sillä pelaajat asuvat Kuopiossa. Lisäksi jatkuva matkustaminen haittaa palautumista, koska amatööripohjalla urheilevien pelaajien päivät venyisivät todella pitkiksi.

Pielaveden Sampo on pelannut mestaruussarjassa kolme ottelua, joista se on kerännyt kolme pistettä.