Ylellä avoimet ovet tänään - tule tapaamaan Yle-tuttuja!

Yle on kulmilla Jyväskylässä tänään 30. lokakuuta. Yle avaa ovet ja tarjoaa pullakahvit monien tuttujen yleläisten isännöimänä kello 14-17 osoitteessa Asemakatu 10. Kello 16.30-18.30 tapahtuu pääkirjastossa. Lisäksi Pikku kakkonen järjestää aamu- ja iltakonsertin. Aamukonsertissa on vielä tilaa.

Yle
Riika Raitio ja Mikko Maasola.
Riika Raitio esittelee Avoimissa ovissa TV-studioa ja Mikko Maasola vetää Linnan juhlat -selostuskaraokea. Riikan ja Mikon välissä "Karpo" eli digitaalinen äänitallennin.Arvo Vuorela / Yle

Toimituksessa on Yle Keski-Suomen oman väen lisäksi muun muassa toimitusjohtaja Lauri Kivinen, talk show -isäntä Arto Nyberg ja tv-kuuluttaja Anna-Liisa Tilus. Nyberg kertoo ja keskustelee talk shown tekemisestä Tiluksen kanssa isossa neuvotteluhuoneessa. Ylen aulasta löytyy myös vahva musiikkitoimittajien pyöreä pöytä: Jake Nyman, Pekka Laine ja Risto Nordell ja Yle Radio Suomen musiikkipäällikkö Jorma Hietamäki.

– Meistä on aina hienoa toivottaa ihmisiä käymään toimituksessa. Ideat, toiveet ja palaute ovat meille tärkeitä, sanoo Yle Keski-Suomen päällikkö Pekka Autio.

Avoimiin oviin pääsee Kävelykadun Kompassin ja Jyväskeskuksen vierestä Asemakatu 10:n kautta. Ovella liehuu Yle-viiri.

Selosta Linnan juhlia

Avoimien ovien aikana voit kokeilla Linnan juhlien selostamista Mikko Maasolan johdolla.

– Selostajia on helppo arvostella, mutta kokeilepa ite, yllyttää Maasola.

Yle Radio Keski-Suomen lähetys pyörii normaalisti avoimien ovien aikana. Minna Matintupa juontaa iltapäivälähetystä radion On Air ykkösstudiossa. Viereisessä kakkosstudiossa Sanna Pirkkalainen Radio Suomesta vetää Merisääkaraokea.

– Sisämaan asukkaille se on taatusti erikoinen kokemus, arvioi Pirkkalainen.

Tuo toivelevylista tullessasi

Toimitukseen ei tarvitse tulla tyhjin käsin. Mieti valmiiksi kuusi mieluisinta musiikkikappaletta ja tuo lista mukanasi radiolle. Timo Pelkonen vastaanottaa listoja ja kyselee samalla toiveiden perustelut. Listoista koostetaan Omat levyt -ohjelmia syksyn keskiviikkopäiville.

TV-ankkurit Riika Raitio ja Virpi Kotilainen esittelevät uudistettua tv-studiota. Jyväskylän studiosta lähetetään Keski-Suomen uutiset sekä Yle Uutiset Suora linja koko Suomeen. Avoimien ovien aikana Suoran linjan toimitus valmistelee täydellä tohinalla illan 19.20 lähetystä TV2:ssa.

Kirjastossa puhutaan musiikista

Jyväskylän kaupunginkirjastossa on ohjelmaa lapsille ja aikuisille iltapäivällä kello 16.30–18.30. Kirjastossa keskustellaan musiikista, ja toimittaja Arto Nyberg kertoo työstään Anna-Liisa Tiluksen haastattelussa.

Musiikin tuntijoita kuullaan niin popin, iskelmän kuin klassisenkin saralta. Popmusiikin tietäjä, musiikkitoimittaja ja tietokirjailija Jake Nyman kertoo suhteestaan musiikkiin. Pekka Laine taas kuuluu suositun Iskelmä-Suomi-tuotannon tekijöihin ja Risto Nordellin Riston Valinta -ohjelman fanit kyllä tuntevat. Yle Radio Suomen Sanna Pirkkalainen haastattelee musiikkimiehiä.

Pikku Kakkosen juontaja, palkittu musiikkikasvattaja Siina Hirvonen laulattaa ja leikittää lapsia kirjastossa, jossa mukana on myös lasten suursuosikki Katti Matikainen.

Pikku Kakkosen konsertteja on Jyväskylän Paviljongin Wilhelm-salissa kaksi - kello 10 ja kello 18. Lippupalvelusta kerrottiin maanantaiaamuna, että aamukonsertitiin oli vielä lippuja myytävänä. Iltakonsertti alkaa olla täynnä.