Keskussairaala suunnittelee uutta parkkitaloa lentokentän lähelle

Satakunnan sairaanhoitopiiri toivoo Porin kaupungin aktivoituvan pikaisesti uuden parkkitalon rakentamisen edistämiseksi keskussairaalan viereen. Aiempi suunnitelma radan ja valtatien väliin rakennettavasta parkkitalosta on yhä myös voimassa.

Kuva: Tuuli Liekari / Yle

Satakunnan keskussairaala tarvitsee pikaisesti uutta parkkitilaa. Sairaanhoitopiirin huollon johtaja Tapio Kallio sanoo, että aiemmin esillä olleen, rautatien ja valtatie 2:n väliin suunnitellun parkkitalon lisäksi on noussut esiin myös toinen vaihtoehto.

– Olemme tehneet suunnitelmia sairaalan taakse lentokentän viereen rakennettavasta parkkitalosta. Se olisi mahdollista tehdä 4-kerroksiseksi, näistä yksi kerros olisi maan alla, Kallio sanoo.

"Kaupungilta vaaditaan aktiivisuutta"

Kallion mielestä uusi parkkitalovaihtoehto ei sulje pois aiempaa ajatusta radan ja valtatien välisestä parkkitalosta. Pallo asiassa on kuitenkin sairaanhoitopiirin mielestä nyt Porin kaupungilla.

– Lähetimme Porille pyynnön kertoa asian etenemisestä elokuun loppuun mennessä. Emme ole saaneet vastausta. Parkkitalo olisi pitänyt saada jo vuosia sitten, mutta asia on lykkääntynyt. Viimeistään vuonna 2015, kun naisten- ja lastentalo valmistuu, tarvitsemme parkkitalon. Jo nyt meillä on pulaa parkkipaikoista, Satakunnan sairaanhoitopiirin huollon johtaja Tapio Kallio kertoo.

Lähetimme Porille pyynnön kertoa asian etenemisestä elokuun loppuun mennessä. Emme ole saaneet vastausta.

Sairaanhoitopiirin huollon johtaja Tapio Kallio

Myös bussilinjasta saataisiin apua

Kallion mukaan molemmissa vaihtoehdoissa tarvitaan Porin kaupungin apua: radan lähellä tontin lunastamiseksi ja lentokentän lähellä, koska maa on kaupungin hallussa. Parkkitalo radan ja valtatien väliin saattaisi olla enemmän kaupungin mieleen, koska radan toiselle puolelle saattaa nousta uusi ammattikorkeakoulun kampus ja matkakeskus.

– Meille itsellemme olisi joka tapauksessa hyvä saada parkkitalo myös lentokentän puolelle sairaalaa, Kallio pohtii.

Kallion mukaan olisi tärkeää, että jos ja kun Porin Linjat aloittaa lyhyin väliajoin kulkevan bussilinjan keskustan halki Puuvillalta rautatieasemalle, linjaa jatkettaisiin myös keskussairaalalle asti. Näin saataisiin helpotettua sairaalan parkkipaikkapulaa ja helpotettaisiin työntekijöiden kulkemista sairaalalle joukkoliikenteellä.