1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Sosiaalisesta mediasta nostetta uralle - kuuntele imitaattorin ääninäyte

Sosiaalisesta mediasta haetaan julkisuutta ja nostetta omalle uralle. Somejulkisuus on myös monen aikuisen toiveissa, kun tähtäimenä on ammatinvaihdos. Esimerkiksi Ilomantsista kotoisin oleva imitaattori mainostaa YouTube-videoitaan paikallislehdessä.

viihde
Keijo Purmonen.
Kuvakaappaus Keijo Purmosen Youtube-videosta.

Tavalliset "tubettajat" voivat nousta julkisuuteen omien videoidensa kautta. Esimerkiksi Suomessa julkisuuteen nousi Ebdo Mihemed eli "Pensseli-setä". Poikaporukan sketsit puolestaan saivat suuren suosion sosiaalisessa mediassa ja Justimus sai televisioon oman ohjelman.

Monet tuovat itseään tunnetuksi sosiaalisen median kautta. Esimerkiksi Ilomantsista kotoisin olevaKeijo Purmonen on ladannut YouTubeen (siirryt toiseen palveluun)videoita, joissa matkii niin eläinten kuin ihmisten ääniä. Hän on mainostanut videoita Ilomantsin, Tuupovaaran ja Kiihtelysvaaran paikallislehtiPogostan Sanomissa (siirryt toiseen palveluun).

- Tavoitteena on saada imitoinnista ammatti ennen eläkeikää tai kuolemaa, toivoo Purmonen.

Tavoitteena on saada imitoinnista ammatti ennen eläkeikää tai kuolemaa.

Keijo Purmonen

Purmonen matkii lähes 300 eri kohdetta: formuloiden yhteislähdostä lehmän ammuntaan. Repertuaariin kuuluu noin 120 eri ihmisen imitointi. Ammattilaiset imitoivat muutamia kymmeniä hahmoja.

- Jotkut äänet opin muutamassa sekunnissa, kuten esimerkiksi Tauno Palon äänen. Esa Pakarisen äänen oppiminen kesti 11 vuotta.

Purmonen on lapsesta saakka ollut kiinnostunut luonnosta. Möhkön lintutorni onkin hänen suosikkipaikkansa maailmassa.

- 6 vuotta sitten olin Ennätystehtaassa ja tein ennätyksen eläinten äänten matkimisessa.

Kuuntele Purmosen haastattelu ja ääninäyte Yle Areenasta

Lue seuraavaksi