Hyppää sisältöön

Sushit ja muu japanilaisruoka Unescon perintöluetteloon - video

Japanilainen ruoka ja ruokakulttuuri lisättäneen Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon joulukuussa. Luettelossa on jo neljä muuta ruokakulttuuria, muun muassa ranskalainen.

Japanilaista ruokaa

Japanin perinteistä keittiötä ja ruokakulttuuria ollaan asettamassa Unescon maailman aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Ehdotuksia läpikäyvä Unescon komitea sanoi tiistaina, että japanilainen ruoka aiotaan asettaa luetteloon. Japanilaisviranomaisten mukaan tämän tason ehdotusta ei ole koskaan hylätty.

Todennäköisesti japanilainen ruoka lisätään Unesco-listaan joulukuussa. Aineettoman kulttuuriperinnön luettelo on tarkoitettu suojelemaan esittävää taidetta, käsityötaitoja, paikallisia juhlia ja muita sellaisia. Listalla on tällä hetkellä 21 japanilaista perinnettä, muun muassa Nō- ja Kabuki-teatterit sekä Kioton Gion kirsikankukkatanssifestivaali.

Japanin kulttuuriasioiden virasto ehdotti maan ruokaa ja ruokakulttuuria luetteloon viime vuonna. Viranomaisten mukaan japanilaisruoka liittyy läheisesti perinteisiin vuosittaisiin tapahtumiin sekä astioihin.

Perintöluettelossa on jo neljä muuta ruokakulttuuria, muun muassa ranskalainen gastronomia ja Välimeren dieetti.

.
.