Belgian poliisi löysi EU:n suurimman ekstaasilaboratorion

Poliisit arvelevat, että tehtaassa valmistettu ekstaasi on tuottanut useita miljoonia euroja kuukaudessa. Tehdas löytyi vanhasta sikalasta Belgian ja Hollannin rajalla.

Ulkomaat

Belgian poliisi on löytänyt EU:n alueen suurimman synteettisten huumeiden laboratiorion läheltä Belgian ja Hollannin rajaa. Viime perjantaina ekstaasitehtaaseen tehdyn ratsian yhteydessä pidätettiin viisi ihmistä, tiedotti Europol keskiviikkona.

Epäiltyjen, neljän hollantilaisen ja yhden belgialaisen miehen, epäillään kuuluvan hyvin vakiintuneeseen järjestäytyneeseen rikollisjärjestöön.

Belgian poliisit tekivät ratsian Europolin asiantuntijoiden tuella suureen huumelaboratorioon, joka löytyi kätkettynä vanhasta sikalasta lähellä Opglabbeekia Belgian luoteisrajalla. Huumelaboratorion alue oli tuhat neliömetriä ja siellä oli valtavasti korkeatasoisia laitteita. Poliisi takavarikoi 35 tonnia kemikaaleja ratsian yhteydessä. Laboratiorion materiaalien ja tuotteiden arvoksi arvioitiin kolme miljoonaa euroa.

Laboratiorion arvellaan tuottaneen useita satoja kiloja metyylidioksimetamfetamiinia eli ekstaasia. Ekstaasin arvo katukaupassa on noin 2 250–6 000 euroa kilolta. Poliisit arvelevat, että tehtaassa valmistettu ekstaasi on tuottanut useita miljoonia euroja kuukaudessa.

Belgiassa ja Hollannissa takavarikoidun ekstaasin määrä on lähes kaksinkertaistunut tänä vuonna viime vuotiseen määrään verrattuna. Poliisien mukaan tämä on selvä merkki siitä, että tuotanto on lisääntynyt. Viime viikkoinen ratsia oli jo toinen suuren huumelaboratiorion ratsia lähikuukausina. Poliisi epäilee, että vastaavia laitoksia on piilossa muuallakin Belgian ja Hollannin maaseudulla.