Vihreiden emeritusedustaja suomii puolueen nykylinjaa

Neljännesvuosisadan verran eduskunnassa vaikuttanut Erkki Pulliainen ennustaa vihreille laskevaa kannatusta, ellei puolue palaa aattellisille juurilleen.

politiikka
Erkki Pulliainen
Erkki PulliainenVihreä Liitto

Vihreiden perustajasukupolven emerituskansanedustaja Erkki Pulliainen arvostelee puolueen nykyjohdon yleispuoluesuuntaa.

- Ainoa asia, josta nyt ollaan kiinnostuneita on tulonjakopolitiikka, mutta kun kaikki muutkin puolueet ovat kiinnostuneita tulonjaosta, Pulliainen sanoo.

Susi-Pulliaiseksi tituleerattu tutkija-politiikko moittii vihreiden jämähtäneen perustamisaikojen asemiin. Puolue on edelleen jakaantunut erillisryhmiin ja varsinainen ekosiipi on vähemmistössä.

- Ei vihreät häviä, kun Suomessa ei ole äänikynnystä, muutama menee aina läpi, Pulliainen ennustaa, mutta muistuttaa, että vihreille on käynyt huonosti siellä, missä perusaate on hylätty.

Väärin erottu, Hautala

Vihreiden hallitustaipaleen viime vaiheet saavat Pulliaiselta myötätuntoa. Lappusiinsa sotkeentunut avustaja aiheutti turhaan Heidi Hautalan eron. Kehitys- ja omistajaohjausministeri käytti hänelle annettua valtaa.

Sen sijaan Hautalan epäselvät remonttilaskut keväällä olivat pahempi juttu.

- Jos rima asetetaan sille tasolle, niin remonttiepäselvyydet olisivat paremminkin voineet aiheuttaa eron, Pulliainen sanoo.

Oman uran pahin: EU-kritiikkiä ei otettu tosissaan

Erkki Pulliaista kuultiin keskiviikko-iltana eduskunnan juhlahaastattelussarjassa, jossa hän muisteli uransa vaiheita.

Erityisesti entistä kansanedustajaa oli jäänyt harmittamaan kollegojen ymmärtämätön asenne hänen EU-tietämykseensä.

Pulliainen perehtyi asiakirjoihin ja kirjoitteluihin perusteellisesti, teki asiasta myös oman kirjan, mutta sai puhua asiasta turuilla ja toreilla ilman vastakaikua. Ja nyt sadon korjaa perussuomalaisten Timo Soini.

- Minua suoraan sanottuna raivostuttaa, että Timo Soini briljeeraa EU-kriittisyydellään, mutta eipä miestä silloin näkynyt, oliko syntynytkään, ja nyt meidän housuilla istuu tuleen, Pulliainen päivitteli.