John F. Kennedyn murhaajan vihkisormus huutokaupataan

Marraskuun 22. päivän aamuna vuonna 1963 Lee Harvey Oswald laittoi vihkisormuksensa lipaston päällä olevaan lasiin ja lähti töihin. Myöhemmin samana päivänä hän murhasi presidentti John F. Kennedyn. Nyt kultainen sormus myydään huutokaupassa.

Ulkomaat

Bostonilaisessa huutokaupassa myydään torstaina 300 esinettä, jotka liittyvät jotenkin presidentti John F. Kennedyyn. Esineiden joukossa on presidentin murhaajan, Lee Harvey Oswaldin, vihkisormus. Sormuksen sisäpuolelle on kaiverrettu pikkuruinen vasara ja sirppi.

Sormuksen hinnan uskotaan nousevan yli 70 000 euron. Sitä kauppaa Oswaldin leski, Marina Oswald Porter. Sormus makasi ilmeisesti vuosikymmeniä hänen asianajajansa tiedostojen joukossa ja löytyi vasta hiljattain. Porter selittää sormuksen myyntiä kirjeessä, joka huutokaupataan sormuksen mukana.

– Tässä vaiheessa elämääni en halua pitää Leen sormusta hallussani. Haluan symbolisesti päästää irti menneisyydestäni, joka yhdistää minut marraskuun 22. päivään 1963, Porter kirjoittaa.

Kirjeessä myös kerrotaan sormuksen historiaa. Se on ostettu Minskin kaupungista Neuvostoliitosta ja jäi asiin lipaston päälle murhapäivän aamuna. Koko kirjeen sisältöä ei ole julkaistu.

Kennedyn salamurhasta Dallasin keskustassa tulee marraskuussa kuluneeksi 50 vuotta. Merkkivuoden kunniaksi bostonilainen huutokauppa on kerännyt Kennedyyn liittyviä esineitä rukousnauhoista vaatteisiin.

Lähteet: AP