Sveitsiläinen suurpankki avaa homoystävällisen sijoitusrahaston

Suurpankit avaavat uusia sijoitusvaihtoehtoja erilaisille asiakasryhmille. Tarjolla on mm. ympäristön hyvinvointiin ja islamilaiseen lakiin perustuvia rahastoja. Uusin vaihtoehto on sukupuolivähemmistöihin myönteisesti suhtautuvat yritykset.

talous

Sveitsiläinen suurpankki Credit Suisse on avannut sijoitusrahaston, johon valitaan yrityksiä sen perusteella, kuinka hyvin ne suhtautuvat sukupuolisiin vähemmistöihin kuuluviin työntekijöihinsä ja asiakkaisiinsa.

Credit Suissen mukaan sijoitusrahasto on lajissaan ensimmäinen.

LGBT Equality Portfolioon on tässä vaiheessa valittu runsaat 200 Yhdysvalloissa toimivaa yritystä. Tarkoituksena on laajentaa yritysjoukkoa muihinkin maihin.

Yritykset on poimittu sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuskampanjan Human Rights Campaignin perustaman yritysten tasa-arvoisuusindeksin perusteella. Indeksi arvioi, miten hyvin yritykset huomioivat LGBT-työntekijänsä.

Lyhenne LGBT merkitsee lesbo-, homo-, biseksuaaleja sekä transsukupuolisia henkilöitä.

Rahastoon voi sijoittaa, jos on kyseisen pankin asiakas. Minimisijoitus on 250 000 dollaria.

Pankit ovat viime vuosina perustaneet rahastoja erilaisille kohderyhmille. Ympäristöystävällisiin periaatteisiin nojaavia rahastoja on jo useita. Lisäksi tarjolla on mm. rahastoja, joissa olevat yritykset noudattavat islamilaista lakia.

Lähteet: Yle Uutiset