Peruspalveluministeri: Työntekijän oikeutta hoitovapaaseen ei muuteta

Hallitus päätti elokuussa, että kotihoidontuki kohdennetaan jatkossa molemmille vanhemmille. Peruspalveluministeri Susanna Huovisen mukaan mahdollisuus käyttää kotihoidontukea ei ajallisesti muutu uudistuksessa vaan rahallinen tuki vain puolitetaan vanhempien kesken..

Peruspalveluministeri Susanna Huovinen.
Hallitus sopi elokuussa rakennepoliittisessa ohjelmassaan muutoksista lapsiperheiden asioihin, kuten subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajoittamisesta ja kotihoidontuen kohdentamisesta molemmille vanhemmille. Harva kuitenkaan tietää, mitä konkreettisesti on tapahtumassa. Haluaisin tietää muutetaanko tässä myös työehtosopimuksen pykälää työntekijän oikeudesta hoitovapaaseen kunnes lapsi täyttää kolme vuotta. Aamu-tv:n vieraana oli peruspalveluministeri Susanna Huovinen.

Peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd.) lupaa, että hallituksen kaavailema kotihoidontuen muutos ei rajaa ihmisten oikeutta hoitaa lastaan kotona 3-vuotiaaksi. Hallitus sopi kotihoidontuen kohdentamisesta molemmille vanhemmille elokuussa.

Ylen aamu-tv:ssä vierailleen Huovisen mukaan mahdollisuus käyttää kotihoidontukea ei ajallisesti uudistuksessa lyhene vaan rahallinen tuki vain puolitetaan vanhempien kesken.

- Monet kysyvät, että onko nyt niin, että hallitus haluaa rajoittaa ihmisten oikeutta hoitaa lastaan kotona 3-vuotiaaksi saakka. Tähänhän uudistuksessa ei puututa vaan edelleen tämä oikeus säilyy. Kyse on siitä, että miten yhteiskunnalla tässä vaikeassa taloustilanteessa on mahdollista tukea perheitä erilaisissa tilanteissa, ministeri Huovinen sanoo.

Korjaus 24.10. klo 12.30: Jutusta poistettu virke "Esimerkiksi yksi vanhempi voi jatkossakin olla kolme vuotta hoitovapaalla, mutta kotihoidontukea hän saisi vain puolentoista vuoden ajan". Vanhempien kesken puolitettavaa kotihoidontukea voi saada vain siihen saakka, kun lapsi on noin kaksivuotias.