Wärtsilä tarkensi kasvuennustettaan - jää hieman aiemmasta arviosta

Wärtsilän liikevaihto kasvoi vuoden kolmannella neljänneksellä selvästi, mutta tilauskertymä tipahti roimasti viime vuoden vastaavasta jaksosta.

talous

Wärtsilän liikevaihto kasvaa yhtiön oman arvion mukaan tänä vuonna nollasta viiteen prosenttia. Aiemmin yhtiö arvioi koko vuoden liikevaihdon kasvun yltävän jopa kymmeneen prosenttiin.

Hieman leikattu kasvuarvio johtuu talouden yleisestä epävarmuudesta ja maailmanlaajuisen kasvun hitaudesta.

Kannattavuuden yhtiö sanoo pysyvän aiemman ennusteen tasolla eli 11 prosentissa.

Merenkulun ja laivanrakennuksen näkymien yhtiö sanoo kohentuneen kuluvan vuoden aikana. Varsinkin tuotetankkerien, isojen konttialusten ja kaasualusten tilausten odotetaan jatkuvan vilkkaana loppuvuoden ajan.

Tulevaisuuden haasteina Wärtsilä pitää rahoituksen saamista. Sen sijaan offshore-alaa ja kaasukäyttöisten alusten näkymiä pidetään positiivisina.

Myös huoltotoiminnan kehittyminen on yhtiön mukaan hyvällä mallilla.

Tilauskertymä pieneni selvästi

Yhtiön osavuosikatsauksen mukaan tilauskertymä oli kolmannella vuosineljänneksellä hieman yli miljardi euroa, kun vuosi sitten samaan aikaan kertymä oli 1,275 miljardin euron edestä. Laskua luvuissa on 14 prosenttia.

Yhtiön liikevaihto taas kasvoi viime vuoden heinä-syyskuun jaksosta 11 prosenttia 1,209 miljardiin euroon.

Liiketulos nousi jakson aikana viime vuoden vastavasta 20 prosenttia 146 miljoonaan euroon. Koko alkuvuoden aikana liiketulosta on kertynyt 343 miljoonaan euroa. Laskua on kaksi prosenttia.