Razmyar ja Halla-aho samoilla linjoilla - Nasimakaan ei tule Islam-iltaan

Nasima Razmyar (sd.) on peruuttanut tulonsa Ajankohtaisen kakkosen Islam-iltaan. Blogikirjoituksessaan hän kertoo olevansa kerrankin samaa mieltä jostain asiasta Jussi Halla-ahon (ps.) kanssa.

Kotimaa
Nasima Razmyar
Nasima Razmyar kertoo Äänekoskella, millaista on tulla turvapaikanhakijana Suomeen.YLE

Razmyar lainaa Iltalehden blogissaan (siirryt toiseen palveluun) Halla-ahon kuvausta tulevasta Islam-illasta.

- Asetelma on valmiiksi pedattu niin, että puhutaan ja huudetaan päälle eikä kukaan saa sanotuksi mitään järkevää.

Nasima Razmyar katsoo edustavansa hiljaista enemmistöä, joka jää valitettavan usein äänekkään vähemmistön jalkoihin - näin tapahtuisi hänen arvionsa mukaan myös Ajankohtaisen kakkosen Islam-illassa.

Huutelu on merkillinen myytti

Islam-illan tuottaja Reeta Kivihalme pitää niin Jussi Halla-ahon kuin Nasima Razmyarin kieltäytymistä harmillisena.

- Nasima Razmyar peräänkuuluttaa keskustelua, jossa ajatuksia jaetaan vuorovaikutuksessa ja jonka päätteeksi omakin mielipide saattaa muuttua. Tämä on täysin mahdollista Ajankohtaisen kakkosen Islam-illassa. Keskustelijajoukko on monipuolinen ja sanavalmis, varmasti myös kykenevä kuuntelemaan toisten mielipiteitä.

- Nasima Razmyar haluaisi saada maltillisen enemmistön äänen kuuluville. Juuri sen takia häntä pyydettiin mukaan keskusteluun. Mutta toisaalta, kieltäytymiset ovat normaali osa tällaisen keskusteluohjelman valmistelua ja olen varma, että meillä on loppujen lopuksi todella hyvä porukka studiossa, sanoo Kivihalme.

Kivihalmeen mukaan päälle puhuminen ja studiossa huutaminen on merkillinen myytti.

- Oman tuottajakokemukseni mukaan keskustelu A2-illoissa on pääsääntöisesti perustelevaa ja kuuntelevaa. Toki mukana on kiivaitakin tihentymiä - se lienee sallittua suomalaisessakin keskustelukulttuurissa.

Hautala tulee, Räsänen ei

Eronnut kehitysministeri Heidi Hautala (vihr.) on lupautunut keskusteluun mukaan. Sen sijaan sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) totesi pitkän pohdinnan jälkeen, että Islam-ilta ei sovi hänen aikatauluihinsa.

Islam-illan keskustelijajoukkoon voit tutustua allaolevasta kasvogallerista. Kuvaa klikkaamalla aukeaa teksti, jossa kerrotaan lyhyesti vieraasta. Galleriasta voi puuttua tuoreimpia mukaanlähtijöitä.

Voit osallistua Ajankohtaisen Kakkosen Islam-illan valmisteluun Twitterissä tunnisteella #a2ilta (siirryt toiseen palveluun) tai A2-illan Facebook-sivulla (siirryt toiseen palveluun). Keskiviikkona 23. lokakuuta järjestimme myös avoimen toimituskokouksen, jonka voit lukea täältä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Keskustelijat studiossa