Nenäpäivä lähestyy: Puikot heilumaan lasten hyväksi!

Nyt on mahdollisuus auttaa maailman köyhiä lapsia neulomalla. Neuloa voi mitä vain; sukkia, pipoja, hattuja, peittoja, ihan mitä mieleen juolahtaa! Neulottuja tuotteita voi tuoda tai postittaa Yle Etelä-Savon toimitukseen Mikkelissä ja ne myydään Nenäpäivänä järjestettävässä Yle Etelä-Savon toimituksen avoimien ovien päivässä.

kudonta
Lankakeriä Novitan lankarekassa Lahdessa.
Hanna Lumme Yle

Yle Etelä-Savo kerää kuulijoidensa, katselijoidensa ja lukijoidensa itseneulomia tuotoksia maailman köyhien lasten hyväksi perjantaihin 8.11. saakka.

Neulottuja tuotoksia kerätään Yle Etelä-Savon toimituksessa arkipäivisin kello 10-16 osoitteessa Vilhonkatu 11. Käynti sisäpihan puolella. Neulomiset voi myös vaihtoehtoisesti postittaa osoitteeseen PL 361 50101 Mikkeli.

Nenäpäivänä 8.11. avoimien ovien päivässä neulotut tuotteet myydään ja saadut varat menevät pitkäkestoisten kehitystyöhankkeiden tukemiseen. Apua suunnataan etenkin lapsille ja heidän perheille.

_Vuoden 2013 kampanja hankkii varoja lasten oikeuksien toteutumista edistäviin hankkeisiin Afrikassa, Aasiassa sekä Väli- ja Etelä-Amerikassa. Hankkeet tukevat lapsityön torjuntaa ja ehkäisyä, tyttöjen sukupuolielinten silpomisen vastaistä työtä, seksuaalisen hyväksikäytön ja lapsikaupan uhrien auttamista, lasten oikeutta turvalliseen koulunkäyntiin, paikallisten terveydenhoitojärjestelmien paikkaamista sekä äiti-lapsi-terveydenhuoltoa, nuorten ammattikoulutusta ja yrittäjyyttä sekä perheiden ruokaturvan takaamista. _