Ylen Poliisi-tv torstaina viimeisen kerran

Poliisi-aiheisten tv-ohjelmien veteraani, Ylen Poliisi-tv nähdään torstai-iltana viimeisen kerran. Se ehti pyöriä ruudussa 24 vuotta.

viihde
Esa Viherä ja Anu Hurme juontavat torstai-iltana Ylen Poliisi-tv:n viimeistä kertaa.
Esa Viherä ja Anu Hurme juontavat torstai-iltana Ylen Poliisi-tv:n viimeistä kertaa.Yle

Yle TV 2:lla torstai-iltana kello 21.25 pyörähtää Poliisi-tv viimeistä kertaa.

Sarjaa tehtiin kaikkiaan 745 jaksoa. Kakkosen uudistuvassa ohjelmistossa 24 vuotta vanhalle tv-ohjelmalle ei enää löytynyt sijaa. Eri kanaville on siirtynyt poliisiaiheisia ohjelmia viime aikoina runsaasti.

– Toisaalta helpottunut olo siitä, että urakka on tehty, mutta kyllähän tämä haikeuttakin aiheuttaa, kertoi ohjelman hämeenlinnalainen juontaja Esa Viherä torstaina iltapäivällä, kun viimeinen jakso oli nauhoitettu.

Ihmiset kokivat olevansa myös hyödyksi

Esa Viherä

Viherä arveli ohjelman menestyksen takana olevan ihmisten tirkistelynhalun, mutta toisaalta katsoja saattoi pitää kotisohvaltaan turvallisen välimatkan epäilyttävään elämään.

Ylen Poliisi-tv oli Pohjoismaiden ensimmäinen crime watch -tyyppinen ohjelma. Se oli myös interaktiivinen ennen kuin koko sanaa oli edes keksittykään. Ihmiset saattoivat antaa poliisille vinkkejä, jotka hyvässä tapauksessa ratkaisivat koko rikoksen.

– Ihmiset kokivat olevansa siis myös hyödyksi, Esa Viherä painottaa.

Raija Pellistä tuli koko kansan julkkis

Ylen Poliisi-tv nosti kuuluisuuteen muun muassa juontaja Raija Pellin. Hänen lisäkseen torstai-illan viimeisessä jaksossa ohjelman merkitystä pohtivat sarjassa eniten haastateltu poliisi ja itsekin ohjelman perustamiseen vaikuttanut, eläkkeellä oleva, komisario Seppo Sillanpää.

Päätösjaksossa on mukana myös ohjelman juontajasta poliisiksi kouluttautunut Elina Katajamäki. Päätösjakson juontavat Anu Hurme ja Esa Viherä.