1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Avioeroista kabareemaista ilottelua

Teatterikone teki elävän elämän avioeroista ja parisuhteiden solmuista näytelmän. Jyväskylän seurakunnan Perheasiain neuvottelukeskus toi näytelmään avioerojen arjen.

Kuva: Riku Suonio / Teatterikone

Vaikeat asiat kepein keinoin. Sillä reseptillä syntyvät jyväskyläläisen Teatterikoneen näytelmät.

- Me teemme esityksiä, jotka koskettavat tätä yhteiskuntaa ja pureutuvat tämän hetken kysymyksiin, kertoo ohjaaja-näyttellijä Annu Sankilampi.

Syksyn Jalat alta! – Pariterapiaa -uutuusnäytelmässä pureudutaan avioeroihin ja parisuhteen ongelmiin. Vaikka aihe on raskas ja vaikea, lopputulos on kaikkea muuta.

- Se on kabareemaista ilottelua raskaasta aiheesta, Sankilampi luonnehtii.

Miksi ihmiset eroaa?

Näytelmän taustoittamisessa on ollut mukana Jyväskylän seurakunnan Perheasiain neuvottelukeskus.

- Näytelmään osallistuminen oli aivan mahtava vuoropuhelun mahdollisuus. Puhuimme paljon avioerojen luonteesta, syistä ja oletuksista, joita ihmisillä avioeroista on, kertoo perheneuvoja Pekka Puukko Jyväskylän seurakunnasta.

Teatterikoneen näytelmä rakentuu pitkälti dialogin varaan.

- Me kerroimme oman näkemyksemme työkokemuksemme pohjalta, Teatterikone teki avioerosta oman taiteellisen näkemyksensä ja näytelmässä yleisö pääsee muodostamaan oman näkemyksensä, Puukko kertoo.

Jokaisessa esityksessä yleisössä on paikalla yksi Perheasiain neuvottelukeskuksen työntekijä valmiina osallistumaan keskusteluun.

”Jalat alta – Pariterapiaa”  saa ensi-iltansa lauantaina 26.10.2013 Jyväskylässä Kauppakeskus Forumissa.