1. yle.fi
  2. Uutiset

Skottilaiset panivat maailman vahvimman oluen - 67,5 %

Brewmeister-panimossa ryhdyttiin kehittämään uutta maailman vahvinta olutta sen jälkeen, kun asiakkaat kertoivat, että 65-prosenttinen Armageddon-olut ei maistunut tarpeeksi voimakkaalta.

Ulkomaat
Olutpullo
Olutpulloon on liitetty varoitusteksti: Tämä olut on vahvaa, juo enintään 3,5 cl kerralla.Brewmeister -panimo

Skotlantilainen Brewmeister-panimo on julkaissut maailman vahvimman oluen. Snake Venom -nimisen oluen alkoholiprosentti on saatu nousemaan 67,5:een, panimo kertoo internetsivuillaan. Pullon etiketissä kehotetaan nauttimaan vain yksi olut. Vajaan 3 desin pullo maksaa 50 puntaa.

Käärmeenmyrkyn panemisessa on käytetty savustettua turvemallasta ja kahta eri hiivaa, toinen tavallinen oluessa käytetty hiivalajike, toinen shampanjassa käytetty hiiva.

Jotta oluen alkoholiprosentti saadaan näin korkeaksi, käymisprosessin aikana tuleva olut jäädytetään useaan kertaan. Jäätynyt vesi poistetaan, jolloin juoman alkoholiprosentti saadaan korkeammaksi. Prosessi toimii samalla periaatteella kuin tislaus ja monet oluen ystävät eivät pidä tällä tavalla valmistettuja juomia oluena.

Brewmeisterin panimomestarit Lewis Shand ja John McKenzie kertovat Daily Record -lehdelle (siirryt toiseen palveluun), että heiltä kesti yhdeksän kuukautta luoda maailman vahvin olut. He ryhtyivät toimeen sen jälkeen, kun jotkut heidän asiakkaansa ilmoittivat, että panimon 65-prosenttinen Armageddon-olut ei maistunut tarpeeksi vahvalta.

Taistelu vahvimman oluen tittelistä käynnistyi vuonna 2010, kun skottilainen BrewDog-panimo julkaisi 32-prosenttisen Tactical Nuclear Penguin -oluen. Edellisen ennätyksen tehnyt saksalaispanimo Schorschbräu vastasi tähän 40-prosenttisella oluella. Panimot nokittelivat keskenään, kunnes hollantilainen panimomestari Jan Nijboer julkaisi Start the Future -oluen, jossa alkoholiprosentti oli kivunnut 60:een. Brewmeister nappasi tittelin viime vuonna Armageddon-oluellaan.

Lue seuraavaksi