Leppävirta suunnittelee mittavia säästöjä

Leppävirran talous on jäämässä tänä vuonna miljoonasta puoleentoista miljoonaan euroa miinukselle. Säästöjä haetaan mm. henkilöstökuluista ja avustuksista.

Leppävirta
Leppävirran kunnantalo
Sini Ojanperä / Yle

Leppävirta suunnittelee tuleville vuosille mittavia säästöjä. Henkilöstömenojen säästötavoite seuraavien kahden vuoden kuluessa on miljoona euroa eli 25 henkilötyövuotta.

Tavoitteeseen pyritään pääsemään eläköitymisillä eikä määräaikaisia sopimuksia jatketa kuin poikkeustapauksissa. Myös lomautukset ja irtisanomiset ovat mahdollisia.

Lisäksi kunnanhallituksen kokoama työryhmä esittää avustusten kokonaissumman leikkaamista kymmenellä prosentilla ensi vuonna ja vuonna 2015. Tämä leikkaisi avustuksista noin 600 000 euroa kahden vuoden aikana. Tälle vuodelle avustuksia on budjetoitu hieman alle 3,3 miljoonaa euroa.

Leppävirran kunnanjohtaja Matti Raatikainen esittää myös kiinteistöverojen korotuksia. Jos korotukset toteutuvat esimerkiksi vakituisten asuntojen kiinteistöveroprosentti nousee viidenneksellä. Kunnanjohtajan mukaan veronkorotuksilla saataisiin vuotuisia lisätuloja 450-tuhatta euroa ja kunnan ensi vuoden budjetin alijäämä kutistuisi siten 200-tuhanteen euroon.

Leppävirran talous on jäämässä tänä vuonna miljoonasta puoleentoista miljoonaan euroa miinukselle.Kunnanhallitus käsittelee Leppävirran talouden tasapainottamistoimia kokouksessaan ensi maanantaina 28.10.