Lasketteluun ei tarvita lunta

Real Skifin videoilla lasketellaan hiekkakuopalla, hypitään sukset jalassa suihkulähteeseen ja sillalta alas. Jyväskyläläiselle kaveriporukalle lumen puute ei ole este – eikä edes hidaste.

ilmiöt
Poika hyppää laskettelusukset jalassa suihkulähteeseen.
Real Skifi

Hiekka luistaa, vesi luistaa, nurmikko luistaa, luettelee Juho Kilkki. Hän on yksi neljästä Real Skifi -laskuryhmän jäsenestä. Ryhmä on tullut tunnetuksi siitä, ettei lumen puute hidasta menoa. Tai kuten Kilkki sen sanoo: kun kaikki ei ole mahdollista on oltava luova.

- Hienointahan on tehdä semmoisia temppuja, joita ei ole koskaan aiemmin tehty, Kilkki toteaa.

Real Skifi on kolmen vuoden ja 300 tempun ajan yrittänyt selvittää, mitä kaikkea sukset jalassa voi tehdä. Vielä se ei ole selvinnyt, mutta joitain rajoja on kuitenkin jo tullut eteen.

- Jos seisoo tasamaalla sukset jalassa, niin vaikea siitä on takaperin volttia hypätä, Kilkki naurahtaa.

Juho Kilkin lisäksi Real Skifissa temppuilevat veljekset Verneri ja Ilkka Hannula. Janne Korpela kuvaa temput ja kokoaa videoista muutaman minuutin mittaisia jaksoja.

Mustelmia tulee, mutta säkittäminen on harvinaista

Real Skifia on verrattu Extreme Duudsoneihin, mutta vertaus ei nuoria miehiä miellytä. Temppujen tavoitteena on näyttää hyvältä, ei sattua.

- Laskettelumaailmassa meidät tunnetaan siitä, että teemme pieniä ja hassuja juttuja eli tavallaan aika turvallisiakin, Juho Kilkki kertoo.

Jos keksin jonkun hyvän tempun, joka näyttäisi siistiltä, mutta jota en itse uskalla tehdä, niin laitan sitten Ilkan tekemään sen.

Juho Kilkki

- Jossain määrin se juontaa siitä, että me ei olla oltu niin hyviä, että olisimme voineet pelkällä teknisyydellä päteä, että onpa siistejä temppuja. Eli me ollaan ryhdytty tekemään vähän oudompia ja hassumpia juttuja ja sitten ihmiset ovat tykänneet siitä, Kilkki jatkaa.

Aina temput eivät kuitenkaan onnistu niin kuin etukäteen on suunniteltu. Mustelmia on tullut, mutta murtumilta on vältytty.

- Pahimmat loukkaantumiset on tullut ihan laskettelurinteen puolella. En tiedä, kertooko se hyvästä tuurista vai huonoista tempuista, Janne Korpela sanoo.

Edes sukukalleuksien kolhiintuminen ei huoleta.

- Aika harvinaista se on, että kassittaa tai säkittää. Ja eihän sitä kaikkiin temppuihin ryhdykään. Minä esimerkiksi tykkään tehdä sillä tavalla, että keksin jonkun hyvän tempun, joka näyttäisi siistiltä, mutta jota en itse uskalla tehdä, niin laitan sitten Ilkan tekemään sen, Kilkki nauraa.

Ennemmin harrastus kuin ammatti

Jos temppuja mietitään pitkään, niin myös videopätkiä hiotaan huolella.

- Isoveli opetti kuvaamaan, ja sitten olen opetellut itse. Sen voi sanoa, että paljon on oppinut, Janne Korpela kertoo.

Kehityksen näkee Real Skifin laskuvideoista: jokainen jakso näyttää paremmalta kuin edellinen. Vaikka tekemisen jälki alkaa olla jo ammattimaista, nuorukaiset eivät haaveile saavansa laskuvideoista ammattia.

- Se, ettei videoiden kuvaaminen ole elanto, ottaa paineita pois. Ei ole pakkoa tuottaa materiaalia vaan se pysyy luovana ja oman näköisenä, Korpela huomauttaa.