1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuopio

Vanhempainliitto arvostelee Kuopion koululakkautuksia

Kuopion suunnitelma lakkauttaa kuusi koulua on saanut vanhempainyhdistykset nousemaan vastarintaan. Huomenna yhdistykset järjestävät mielenosoituksen Kuopion torilla.

Kuopio
Opiskelijat tekevät muistiinpanoja.
Toni Pitkänen / Yle

Suomen Vanhempainliitto on ilmaissut tukensa Kuopion koulujen lakkauttamista vastustavalle mielenosoitukselle. Kuopion koulujen vanhempainyhdistykset järjestävät mielenosoituksen Kuopion torilla lauantaina kello 10. Mielenilmauksella vastustetaan Kuopion kaupungin koululakkautuksia.

- Vanhempien huoli koulusäästöjen vaikutuksista lapsiin on otettava tosissaan. Lasten ja perheiden kannalta on suuri merkitys sillä, missä koulut tai päiväkodit sijaitsevat. Lapset ja vanhemmat tarvitsevat lähipalveluita. Erityisesti kouluasioista päätettäessä on suoritettava tietoon perustuvaa lapsivaikutusten arviointia, toteaa toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila.

Kuopio suunnittelee lakkauttavansa kuusi koulua. Lakkautukset koskevat yli 400 oppilasta. Kaupunki valmistelee ensi vuodelle Kemppaanmäen, Kettulan ja Pitkälahden koulujen lakkautusta. Vuodelle 2015 puolestaan suunnitellaan Länsirannan koulujen eli Hirvilahden, Rytkyn ja Kaislastenlahden koulujen yhdistämistä.

Vanhempainliitto muistuttaa, että edellisen laman aikana tehdyt leikkaukset vaikuttivat kielteisesti lasten ja nuorten hyvinvointiin.

- Nyt on pidettävä huoli, ettei Kuopiossa toisteta näitä virheitä. Lyhytnäköiset säästöpäätökset aiheuttavat myöhemmin lisäkustannuksia ja kasvattavat hyvinvointieroja, Kurttila korostaa.

Suomen Vanhempainliitto on vanhempainyhdistysten kattojärjestö.

Lähteet: Suomen Vanhempainliiton tiedote

Lue seuraavaksi