1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Kiinalaiset pyysivät vaaleaa suomalaista naista ja saivat Grace Kelly -coolin Alman

Miss Model of the World –kilpailuun Kiinaan Suomea lähtee edustamaan Alma Heikkilä. Kiinalaiset kisan järjestäjät halusivat suomalaisen vaalean kaunottaren. Forssalaisen Alma Heikkilän veikataan olevan suomalaisen mallimaailman seuraava uusi, iso nimi. Muotitaiteilija Jukka Rintalan mielestä Alma Heikkilässä on Grace Kellyn glamouria.

viihde
Malli Alma Heikkilä poseeraa
Model Agency Fashion Team

Vaalea luonnonkaunis suomalainen tulee herättämään paljon mielenkiintoa, uskoo malliemo, Fashion Teamin johtaja Marjo Sjöroos Alma Heikkilästä. On suorastaan harvinaista, että mallikilpailuihin saadaan nykyään malli ilman tekojatkeita ja tekokynsiä.

– Alma tuli mallikouluuni neljä vuotta sitten. Tyttö oli kuvankaunis ja hyvin karismaattinen, sitä kautta lähdin heti ehdottelemaan mallintöitä.

21-vuotias Alma Heikkilä ei alun perin ollut kovin innostunut kilpailutouhusta, mutta pienen houkuttelun jälkeen hänet saatiin kotimaan mallimittelöiden finaaliin. Kun Amanda Essen luopui kisapaikastaan, Almalle avautui paikka Kiinan auringossa.

– Alma sanoi ennen finaalia, ettei hän välitä kilpailuista. Sanoin, että nyt kyllä tyttö lähdet, ja tässä nyt ollaan, hymyilee Sjöroos.

Almassa on kaksi puolta

Miss Universum Anne Pohtamo näki Alman pari vuotta sitten ja totesi, että hänessä on kansainvälisen tähden loistoa. Asunsa Almalle luovuttanut muotitaitelija Jukka Rintala totesi, että Almasta löytyy sekä Pohtamoa, että Grace Kelly -glamouria.

– Valokuvaajamme sanoi, että kun Alma astuu kameran eteen, ei voi olla kauniimpaa näkyä. Hän on niin äärettömän kaunis ja hienostunut, hänestä huokuu rauhallisuus, hyrisee tyytyväisenä monen kansainvälisen missin taustalla uransa aikana toiminut Sjöroos.

– Hänessä on myös kaksi puolta. Hänestä on Rintalan asuissa nähty enemmän sitä missityyliä, mutta Almasta saa myös kovan version. Hänestä kehkeytyy myös loistava malli.

Jännittääkö Alma englannin puhumista?

Miss Model of the World -kilpailu pidetään Kiinassa marraskuussa. Kolmen viikon kilpailurupeama on työntäyteinen.

– Silloin on hirveän paljon kuvauksia, muotinäytöksiä ja esilläoloa. Tytön täytyy uskaltaa tuoda itseään esille. Paljolti menestyksen ratkaisee se, miten onnistuu kuvauksissa ja millainen on lavatekniikka.

Viime vuonna Suomen edustaja Anniina Bouthouri palkittiin valokuvauksellisemmaksi. Nyt kv. järjestäjä pyysi Sjöroosin Fashion Teamilta vaalea suomalaistyttöä.

– Alman vaaleus tulee herättämään huomiota. Olemus herättää huomiota jo senkin takia huomiota, että hänellä ei ole jatkeita hiuksissa, eikä tekokynsiä. Hän on niin luonnonkaunis tyttö. Olen ihan innoissani siitä, että vielä tänä päivänä lähetään tyttöä kilpailuun ilman tekojuttuja.

Tarjolla on paitsi 6 000 euron pääpalkinto myös koko maailman malliväen huomio ja sopimukset.

– Uskon aina omaan tyttöön. Olen löytänyt paljon upeita tyttöjä, vaikkapa Lolan. Minulle sanottiin, että hän ei tule koskaan pärjäämään. Minä uskoin häneen ja minä uskon Almaankin. Ainoa este voi olla hänen englannintaitonsa, jos hän jännittää sitä.

Lue seuraavaksi