Hyppää sisältöön

Kärkkäinen uhmaa oikeuden näkemystä – juutalaiskirjoittelu jatkuu

Juutalaiskirjoittelu jatkuu edelleen Ylivieskassa ilmestyvässä Magneettimediassa. Tuoreessa paperi- ja nettilehdessä on uusia artikkeleja, joissa kirjoitetaan oikeusjutusta ja juutalaisten vaikutusvallasta. Toimitusjohtaja Juha Kärkkäinen sanoo, ettei vanhojen tekstien poistamisesta ole tehty päätöstä. Hän myös muistuttaa, ettei käräjäoikeuden päätös ole vielä lainvoimainen.

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus tuomitsi maanantaina Juha Kärkkäisen päiväsakkoihin ja tavarataloyhtiön yhteisösakkoihin. Tuomio tuli kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Lisäksi yhtiö velvoitetaan poistamaan nettisivulla olevat juutalaisvastaiset kirjoitukset, jotka ovat oikeuden mukaan lainvastaisia ja vakavasti otettavaa juutalaisvastaista propagandaa.

Toimitusjohtaja Juha Kärkkäisen mukaan tekstien poistamisesta ei ole tehty päätöstä. Kärkkäinen muistuttaa, että oikeuden päätös on lainvoimainen 30 päivän kuluttua. Hän on ilmoittanut tyytymättömyytensä käräjäoikeuden päätökseen, mutta ei ole vielä tehnyt valituspäätöstä. Syyttäjä ilmoitti torstaina, ettei aio valittaa päätöksestä. Syyttäjä Ilpo Lehto kertoo harkinneensa asiaa, mutta päätyneensä siihen, että tuomio on tyydyttävä.

Tämä on neuvostomeininkiä.

Toimitusjohtaja Juha Kärkkäinen

– Tämä on neuvostomeininkiä, kommentoi toimitusjohtaja Juha Kärkkäinen. Hän sanoo, ettei ymmärrä, mikä teksteissä on laitonta.

Kärkkäinen puolusti oikeudessa kirjoituksia kertomalla edustavansa vaihtoehtomediaa julkaisemalla kirjoituksia aiheista, joista niin sanottuvaltavirtamedia ei kerro. Julkaisujen tarkoituksena on Kärkkäisen mukaan ollut esittää kritiikkiä valtiota ja poliittista vallankäyttöä kohtaan eikä arvostella juutalaisia etnisenä tai poliittisena ryhmänä.

Oikeus totesi, että kyse on yhtenäisestä tiedon levityskampanjasta, sillä Magneettimedia on käsitellyt samaa aihepiiriä vielä oikeudenkäynnin aikana. Kärkkäisen julkaisemat kirjoitukset ovat oikeuden mukaan vihapuhetta, joka ei kuulu sananvapauden suojan piiriin.

.
.