1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Norwegian kokeilee reittiä Turusta Espanjaan

Lentoyhtiö Norwegian aloittaa tällä viikolla lennot Turusta Espanjan Alicanteen. Lentoja on luvassa ainakin vuoden 2014 elokuun alkuun asti. Turun lentokenttä koki taannoin takaiskun, kun Ryanair lopetti Turun lennot. Toiveet ovat korkealla uuden yhteistyökumppanin suhteen.

Kotimaan uutiset
Norwegianin lentokone Oulunsalon lentokentällä.
Norwegianin lentokone Oulunsalon lentokentällä.Yle

Norwegianin tiistaina alkavat Espanjan lennot tuovat piristysruiskeen Turun lentokentän elämään. Yhtiö lentää yhden viikoittaisen, edestakaisen vuoron Alicanteen ainakin vuoden 2014 elokuuhun asti. Jatkosta tehdään päätös todennäköisesti keväällä tai kesällä 2014, kertoo Norwegianin Suomessa toimiva mediahenkilö Jukka Aarnio.

- Kun pohditaan seuraavan talvikauden lentoja, silloin tehdään ratkaisuja. Matkustajamäärät ratkaisevat. Jos kysyntää on riittävästi, lentoja jatketaan, pohtii Aarnio.

Yhtiö ei julkaise tietoja matkustajamääristä, mutta Norwegian on tyytyväinen buukkaustilanteeseen. Keskimäärin Norwegianin Suomen lentojen käyttöaste on 80 prosenttia.

- Ylipäänsä Espanjan kohteet ovat suosittuja Suomessa. Tämä reitti ei ole poikkeus, kertoo Aarnio.

Turun lentoasema haluaisi myös muita reittejä

Turun lentoaseman päällikkö Juha Aaltonen odottaa innokkaasti uusien lentojen alkua. Lisää yhtiöitä ja reittejä kentälle mahtuisi. Muun muassa Wizz Air ja Air Baltic käyttävät nykyään kenttää. Terminaali kaksi remontoitiin viime vuonna Ryanairin tarpeisiin. Wizz Air käyttää sitä edelleen.

Ylipäänsä Espanjan kohteet ovat suosittuja Suomessa. Tämä reitti ei ole poikkeus.

Juha Aarnio, Norwegianin Suomen mediahenkilö

Juha Aarnio Norwegianilta painottaa, että hänen edustamansa yritys on varovainen liikkeissään, mutta esimerkiksi Oulussa lentoreittejä on lisätty kovasti, kun kysyntää on ollut.

- Koska tahansa voidaan tehdä päätöksiä uusista reiteistä. Riippuu myös siitä, onko tarpeeksi kalustoa käytössä. Tietenkään ei voi luvata mitään, mutta Norwegianin tyyli on katsoa, miten lennot vetävät ja miten markkinatilanne vaikuttaa.

Lue seuraavaksi