1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (EKSOTE)

Kiistelty terveysturismibisnes uudelleen käsittelyyn

Eksoten hallituksen toisen varapuheenjohtajan Ilpo Hakulan mukaan hanke tullaan viemään läpi niin, että Eksote olisi mukana aiempaa pienemmällä summalla ja mukaan tulisi uusi rahoittajataho. Asia tulee käsittelyyn aikaisintaan ensi kuun puolivälissä.

Kuva: Yle Etelä-Karjala

Terveysmatkailu-hanke tulee uudelleen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin käsittelyyn.

Eksoten hallituksen toisen varapuheenjohtajan Ilpo Hakulan mukaan hanke tullaan viemään läpi niin, että Eksote olisi mukana Lappeenrannan Rauhaan suunnitellussa yksityissairaalassa aiempaa pienemmällä summalla ja mukaan tulisi uusi rahoittajataho.

Hakula on keskustellut asiasta Lappeenrannan kaupungin ja Eksoten johdon kanssa sekä kokoomuslaisten ja perussuomalaisten valtuutettujen kanssa. Asia tulee Eksoten hallituksen käsittelyyn aikaisintaan ensi kuun puolivälissä.

Hakulan mielestä maakunnallisesti näin merkittävää hanketta ei voi kaataa periaattellisella nokittamisella tai osaoptimoinnilla. Tällä hän viittaa imatralaisten ja SDP:n edustajien kantaan, jonka mukaan Eksote ei voi olla rahoittamassa yksityistä terveysmatkailubisnestä.

Suunnitelmien mukaan Eksoten olisi pitänyt sijoittaa 290 000 euroa. Eksoten toimitusjohtaja Pentti Itkosen mukaan summa olisi nyt noin 150 000 euroa.