Taisteluharjoitus Tampereen keskustan tuntumassa jatkuu viikonlopun ajan

Maakuntakomppanian vapaaehtoiset reserviläiset ovat harjoitelleet paikallispuolustusta muun muassa Tampereen Lielahden lakkautetun sellutehtaan alueella.

Kotimaa
Taisteluharjoitus Tampereella

Pirkanmaan maakuntakomppanian taisteluharjoitus jatkuu viikonlopun ajan Tampereen keskustan tuntumassa.

Maakuntakomppanian vapaaehtoiset reserviläiset ovat harjoitelleet paikallispuolustusta muun muassa Tampereen Lielahden lakkautetun sellutehtaan alueella. Perjantaina joukkojen tehtävänä oli hyökätä alueelle tunkeutuneita kansainvälisiä erikoisjoukkoja vastaan.

Sellutehtaan alue on suljettu sivullisilta, mutta esimerkiksi lauantaiaamun harjoitusalue Härmälänrannassa ei. Siellä harjoitukseen osallistuu myös Poliisiammattikorkeakoulun opiskelijoita, joiden kanssa reserviläiset harjoittelevat viranomaisyhteistyötä.

Maakuntakomppanian perustaminen kävi mahdolliseksi sen jälkeen, kun eduskunta runsaat kuusi vuotta sitten hyväksyi maakuntajoukkoja ja muuta vapaaehtoista maanpuolustusta koskevan lain.

Maakuntakomppania koostuu vapaaehtoisista reserviläisistä ja Pirkanmaalla se tuli laajalle yleisölle tutuksi erityisesti Nokian vesikriisin aikaan. Silloin maakuntakomppanialaiset auttoivat nokialaisia kriisitilanteessa.