1. yle.fi
  2. Uutiset

Maailman mallia Tampereen teatterilippujen myyntiin

New Yorkin Broadwaylta ja Lontoon West Endista tuttu lipunmyyntikäytäntö rantautuu Tampereellekin. Samalta tiskiltä voi ostaa jäljellä olevia lippuja päivän näytöksiin ale-hintaan.

kulttuuri
Lippula
Juha Kokkala / Yle

Tampereella on avattu lipunmyyntipiste Matti Myöhäisille. Suurten teatterien ja Tampere-talon alulle panema Lippula-kioski myy Kauppahallissa lippuja saman päivän esityksiin ja lähes puoleen hintaan. Myös normaalihintaisia lippuja myydään koko maan tapahtumiin.

Tavoitteena on olla koko kaupungin lipputoimisto, joka madaltaisi spontaania tapahtumiin osallistumista.

Mukaan toimintaan ovat jo lupautuneet ainakin Tampereen Työväen Teatteri, Tampereen Teatteri, Tampere-talo ja Tampereen Komediateatteri. Mukaan otetaan kaikki halukkaat toimijat urheiluseuroista konsertinjärjestäjiin.

- Me teatterilaiset uskomme ainakin, että ihmiset voivat tämän palvelun ansiosta herkemmin tulla katsomaan myös niitä esityksiä, joita eivät muuten olisi nähneet. Kynnys nähdä monipuolisesti kulttuuria voi madaltua hinnan kanssa yhtä aikaa, sanoo Komediateatterin johtaja Panu Raipia.

Myyntiin tulevia alennetun hinnan lippuja voi seura internetistä osoitteesta www.lippula.fi (siirryt toiseen palveluun). Myytävät aleliput tulevat näkyviin jo ennen päivän myynnin aloittamista.

- Uskon, että teatterimatkailu Tampereelle lisääntyy tämän palvelun myötä. Teatterituristit jättävät kuntaan muutakin rahaa kuin lippurahan. Tästä hyötyvät erityisesti hotellit, ravintolat ja kaupan ala, Raipia sanoo.

Lue seuraavaksi