Hallitus kiittää työmarkkinasopua - luvatut tukitoimet astuvat voimaan

Hallituksen mukaan työmarkkinaratkaisu on riittävän kattava, jotta luvatut sitä tukevat toimet voidaan toteuttaa

politiikka

Hallitus kiittää syntynyttä työmarkkinaratkaisua ja pitää sitä riittävän kattavana, jotta hallituksen lupaamat ratkaisua tukevat toimet voidaan toteuttaa.

Hallitus ilmoitti elokuussa ehdollisista toimista työmarkkinaratkaisun tukemiseksi, mutta sanoi tekevänsä lopullisen arvionsa siinä vaiheessa, kun ratkaisu on todettu riittävän kattavaksi. Nyt hallitus ilmoittaa tiedotteessan yhtyvänsä työmarkkinajärjestöjen näkemykseen siitä, että ratkaisu on riittävän kattava.

Hallitus sanoo pitävänsä ratkaisua erittäin tärkeänä ja katsoo sen tukevan huomattavasti työllisyyttä, kilpailukykyä ja talouden kasvua.

- Suomalaiset työpaikat voittivat, sillä nyt saavutetulla palkkaratkaisulla on erityisesti lyhyellä aikavälillä erittäin suuri merkitys Suomen kilpailukyvylle ja työpaikkojen määrälle, sanoo pääministeri Jyrki Katainen (kok.).

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen sanoo näkevänsä kattavan sopimuksen syntymisen sopimusyhteiskunnan voittona.

- Yhdessä hallituksen muiden toimien kanssa on nyt mahdollista saada Suomi nousu-uralle, hän sanoo.

Hallitus aikoo tukea työmarkkinaratkaisua muun muassa tekemällä tuloveroasteikkoihin 1,5 prosentin tarkistuksen sekä perumalla kilometrikorvausten lisäkiristyksen. Työttömille on tulossa mahdollisuus ansaita 300 euroa kuussa menettämättä työttömyyskorvausta ja työttömyyspäivärahan omavastuuaikaa lyhennetään. Väylämaksut puolitetaan.