Voimakas asuntopalo Helsingissä – yksi loukkaantui vakavasti

Lähistön asukkaat kuvailevat palon syttymistä räjähdykseksi. Palokunta sai erittäin voimakkaan palon sammutettua puoli tuntia hälytyksestä.

Kotimaa
Pitäjänmäen tulipalo
Palokunta saapui Pitäjänmäen palopaikalle ennen kello 23 perjantai-iltana.Jonina Tiihonen

Helsingissä Pitäjänmäellä syttyi perjantai-iltana erittäin voimakas asuntopalo. Kerrostalon toisessa kerroksessa syttyneessä palossa loukkaantui vakavasti nainen, joka on toimitettu Töölön sairaalaan hoidettavaksi.

Palokunta sai hälytyksen palosta kello 22.40. Päivystävä palomestari Jari Korkiamäki kertoo, että palokunnan saapuessa palopaikalle, liekit löivät asunnon yläpuolella oleviin kerroksiin. Paloa sammutettiin sisä- ja ulkopuolelta, jotta palo ei leviäisi muihin asuntoihin.

Palopaikalla olleet ihmiset kertoivat pelastustyöntekijöille, että kyseessä olisi ollut räjähdys. Asunnon parvekelasit ja ikkunat olivat lentäneet pihalle räjähdyksen voimasta.

Korkiamäki sanoo, että kyseessä voi olla räjähdysmäisesti syttynyt palo.

– Palokaasut käyttäytyvät kuumina samalla tavalla kuin nestekaasu. Ikkunan rikkoutuessa ne saavat lisää happea ja syttyvät räjähdysmäisesti, Korkiamäki kertoo.

Vastapäisen talon asukkaat kertoivat Yle Uutisille, että räjähdysmäinen palo aiheutti paineaallon, joka ravisteli ikkunoita. Pamauksen jälkeen liekit löivät valtoimenaan.

Palokunta sai palon sammutettua hieman kello 23 jälkeen. Palo tuhosi toisen kerroksen asunnon lähes täysin, mutta se ei päässyt leviämään muihin asuntoihin.

Poliisi tutkii syttymissyytä.