Financial Times kehuu Helsingin maasta taivaaseen

FT:n perjantaina julkaistussa artikkelissa suitsutetaan yksityiskohtaisesti Arabianrantaa, Kalasatamaa, Länsisatamaa ja Eiraa.

Kotimaa
Helsinki
Juha-Pekka Inkinen / Yle

Kansainvälinen laatulehti Financial Times julkaisi perjantaina artikkelin, jossa Helsinki esitetään todella myönteisessä valossa. Artikkelissa kerrotaan, miten ulkomaisia sijoittajia houkutellaan asumaan pääkaupunkiin.

Artikkelissa kehutaan vuolaasti Helsingin kaupunginosia. Suitsutusta saavat muun muassa Arabianranta, missä "kaikki parvekkeet on varustettu suojalasilla ja yhteisillä alueilla on taideteoksia" sekä Kalasatama, johon "kaavaillaan 40:tä kelluvaa taloa ja jossa rakennuttajat lisäävät taloihin taiteellisia valoja pitkiä talviöitä valaisemaan".

Artikkelissa kerrotaan, että Länsisatamaan aiotaan rakentaa hiekkaranta ja uusi huvivenesatama. Eiraa kuvaillaan diplomaattien suosimaksi ja Punavuorta trendikkääksi. Kalliossa sen sijaan kerrotaan olevan karun näköisiä, 50- ja 60-luvuilla rakennettuja kortteleita.

Miljoona-asunnot esillä

Jutussa kuvaillaan tarkasti Helsingissä paraikaa myynnissä olevia asuntoja. Eirassa kerrotaan olevan tarjolla 227 neliömetrin asunto 2,27 miljoonalla eurolla.

Länsisataman ja keskustan välissä kerrotaan olevan myynnissä yli sataneliöinen saunallinen kolmio, jonka hinta on 768 210 euroa. Artikkelin mukaan Espoosta asuntoja voi löytää Helsinkiä edullisemmin.

Huonoksi puoleksi ulkomaalaisen asunnonostajan kannalta mainitaan se, että vain harvat asuntojen myynti-ilmoitukset ovat englanninkielisiä. Suomen kieli on jutun mukaan huomattavan vaikea oppia.

"Suomalaiset luotettavia"

Financial Times on haastatellut myös hotelli Klaus K:n alkujaan kalifornialaista, mutta Suomessa asuvaa omistajaa. Marc Skvorc kertoo suomalaisten olevan hyvän koulujärjestelmän ansiosta luotettavia ja taitavia.

Jutussa kerrotaan myös, että Suomi on jaetulla ensimmäisellä sijalla Transparency Internationalin vähiten korruptoituneiden maiden listalla.