Tuorein Kanta-Hämeen kaupunginjohtaja heti palkkakeisariksi

Kunnanjohtajien palkoissa on suuria kuntakohtaisia eroja Kanta-Hämeessä. Maakunnan suurituloisin kunnanisä on Hämeenlinnan kaupunginjohtaja. Pienten lounaishämäläiskuntien Humppilan ja Ypäjän kunnanjohtajien bruttopalkka on noin puolet hämeenlinnalaisen virkaveljen palkasta.

Palkka ja työsuhde-edut
Kunnanjohtajien palkat väreinä kartalla, tumma väri on korkein.
Hämeenlinnan ja Hyvinkään kaupunginjohtajien palkat ovat maakunnan suurimmat.

Kanta-Hämeen yhdestätoista kunnasta suurin on ylivoimaisesti Hämeenlinnan kaupunki, jossa on yli 67 700 asukasta. Loogisesti ajatellen onkin reilua, että Hämeenlinnan kaupunginjohtajalla on myös maakunnan kuntajohtajien suurin tilipussi.

Lokakuun alusssa Hämeenlinnan kaupunginjohtajana aloittanut Timo Kenakkala ansaitsee kuukaudessa 11 650 euroa bruttona. Eikä tässä vielä kaikki, sillä palkan päälle tulevat vielä auto- ja puhelin edut, joiden yhteenlaskettu arvo on 1 220 euroa kuussa.

8000 euroa palkkapussissa

Yle Hämeen keräämien tietojen mukaan kuntajohtajien palkkatietolistan kakkonen eli Riihimäen pitkäaikainen kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen ei aivan pärjää hämeenlinnalaiselle virkaveljelleen. Alle 30 000 asukkaan kaupunginjohtajana Keskiruokanen tienaa kuukaudessa bruttona noin 9 980 euroa, jonka päälle tulee 20 euron suuruinen puhelinetu.

Bruttopalkkalistan yli kahdeksantuhannen euron kerhoon pääsevät Lopen kunnanjohtaja Karoliina Viitanen, elokuussa Forssan kaupunginjohtajana aloittanut Sami Sulkko sekä Janakkalan kunnanjohtaja, jonka tehtäviä hoitaa vielä toistaiseksi Katja Pesonen. Sekä Viitasella, Sulkolla että Pesosella on kaikilla luontoisetuna puhelin.

Häntäpäässä pikku kunnat

Nipin napin alle kahdeksan tuhannen euron bruttokuukausipalkkaa nauttii Hausjärven kunnanjohtaja Päivi Terävä, jolla on myös pieni puhelinetu.

Noin 9 700 asukkaan Hattulan kuntaa johtavan Heidi Rämön bruttopalkka on noin 7 000 euroa. Listan häntäpäässä ovat Lounais-Hämeen pienten maalaiskuntien kunnanjohtajat eli Jokioisten Jarmo Määttä, Tammelan Matti Setälä, Ypäjän Vesa Ketola ja Humppilan Marko Järvenpää. Lounaishämäläisistä kunnanisistä poiketen ainostaan Ypäjän kunnanjohtajalla on luontoisetunaan puhelin.