1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Klamydian Vesku Jokinen: "Kun kriitikot haukkuvat, niin kansa diggaa"

Punkbändi Klamydia juhlii 25-vuotista taivaltaan. Yhtye ei ole ollut kriitikoiden suosikki, mutta yleisön suosiota on riittänyt muun muassa ahkeran keikkailun myötä.

Klamydian laulaja Vesku Jokinen.

Vaasasta lähtöisin oleva Klamydia on soittanut huumoripitoista punkia jo 25 vuoden ajan. Laulaja Vesku Jokisen mukaan yhtyeen meininki ei juurikaan ole muuttunut, vaikka jäsenet bändissä ovat vaihtuneet monta kertaa.

- Iloa ja riemua ja hikeä ja kaikennäköistä soosaamista. Samat 16-kesäsen henkiset heput tuolla bussissa pyörii, mutta tietystihän se vähän on muuttunut. Että eihän sitä 43-vuotias ole kakskymppinen. Tietyt asiat ovat rauhoittuneet, mutta kun lavalle päästään, niin hulluus pääsee irti viimeistään, Jokinen sanoo.

Klamydian suosio on perustunut pitkälti aktiiviseen keikkailuun.

- Klamydian perussanoma on ollut se, että pitäkää ihmiset nyt herranjumala hauskaa. Me ei olla kovin poliittisesti kantaaottava orkesteri. Kyllähän meillä tietysti on biiseissä ollut kannanottoja, mutta yleismeininki on hauskanpitoa ja hulabaloota. Mä haluan, että jengi tulee meidän keikalle ja saa poistaa paineet päästänsä.

"Tämä on meidän näkemyksemme hyvästä musiikista"

Klamydia on julkaissut levyjä ahkeraan tahtiin. Viimeisin albumi XXV julkaistiin tänä vuonna ja se nousi Suomen albumilistan ykköseksi. Samoin tekivät kaksi edellistä albumia. Vaikka yhtyeen levyt myyvät, kriitikoilta kehuja ei ole tullut.

- Mulle se on yleensä ollut meriitti, että jos kriitikot haukkuvat levyn alimpaan helvettiin, niin silloin se on onnistunut plätty. Silloin kansa diggaa, Vesku Jokinen kuittaa.

Jokisen mukaan yhtye on pysynyt aitona, kun se tekee musiikkia suoraan sydämestä.

- Siinä vaiheessa kun ihminen tekee, mitä se rakastaa, niin sen takana on niin helppo seisoa ja se välittyy myöskin ihmisille. Ilmeisesti me on tehty se hyvin ja kai me on muutakin tehty oikein.

Ja Klamydia aikoo jatkaa omalla tyylillään vielä pitkään.

- Kyllä tässä on töitä tehty niska limassa 25 vuotta, mutta vastahan me on päästy hyvään alkuun. Tämä on meidän näkemyksemme hyvästä meiningistä ja hyvästä musiikista. Mihinkäs sitä hyvää konseptia muuttamaan, Vesku Jokinen sanoo.