Etelä-Karjalan kirjastot suljetaan jopa kuukaudeksi

Lappeenrannan kirjastojen ovet suljetaan perjantaina. Kirjastojen sulkeminen johtuu uuden kirjastojärjestelmän käyttöönotosta.

Kotimaa
Imatra,kirjojen kierrätys,Mäentaus,asukasyhdistyksen kirjasto
YLE

Kirjastojen sulkeminen johtuu uudesta, maakunnan kirjastojen yhteisestä Heili-kirjastojärjestelmästä, joka otetaan käyttöön joulukuussa. Kirjastokortit vaihdetaan avaamisen jälkeen uusiin Heili-kortteihin.

Kiinnioloajat vaihtelevat eri kunnissa. Lappeenrannassa kirjastojen ovet suljetaan 1.11.2013 ja avataan joulukuun alussa 3.12.2013. Lappeenrannassa auki ovat vain maakuntakirjaston ja Joutsenon kirjaston lehtisalit. Ylämaan kirjasto on auki marraskuun puoliväliin saakka.

Kirjastojärjestelmän vaihdos sulkee myös muut Etelä-Karjalan kunnankirjastot Luumäen kirjastoa lukuun ottamatta. Lyhimmän ajan ovat suljettuna Lemin, Parikkalan ja Taipalsaaren kunnankirjastot, jotka ovat Ylämaan tapaan jo ottaneet uuden kirjastojärjestelmän käyttöön.

Lappeenrannan kirjaston verkkokirjasto ei ole käytössä kiinnioloaikana. Lainattua aineistoa voi kuitenkin palauttaa palautusluukkuihin myös kirjastojen ollessa kiinni.