Armoton liikemittari patistaa konttorirotan ylös

Joukko suomalaisia työpaikkoja kokeilee vuoden ajan, miten liikunnallisuutta voisi ujuttaa työpaikan arkeen. Seurannan alussa työntekijät saavat lanteilleen mittarin, joka kerää viikon ajan tietoa ihmisen liikkumisesta ja liikkumattomuudesta.

terveys
Liikemittari toimistotyöläisen vyötäröllä.
Hanna Lumme / Yle

Toistakymmentä suomalaista yritystä on mukana tutkimuksessa, jossa pyritään saamaan työntekijöiden takamukset ylös penkistä ja aktiivinen elämäntapa osaksi arkea.

Reilun vuoden kestävässä Liike elämään -hankkeessa on mukana 15 yritystä koko maasta. Esimerkiksi päijäthämäläisiä on yrityksistä viisi.

Tarkoitus on kehittää ja levittää henkilöstöliikunnan hyviä käytäntöjä. Kohderyhmä ovat pienet ja keskisuuret yritykset, joissa liikunnallista ajattelua on suuryrityksiä vähemmän, sanoo projektipäällikkö Ahti Romo.

- Näkökulma on erilainen kuin aiemmissa hankkeissa. Keskitymme passiivisuuden purkamiseen ja aktiivisuuden lisäämiseen. Selvitämme, miten voimme saada lisää liikettä arkeen.

Musta laatikko tallentaa liikkeen

Pilottitutkimus on vielä alkuvaiheessa.

Ensin selvitetään lähtötilanne: missä määrin liikkuminen kuuluu työntekijöiden arkeen, työpäiviin sekä vapaa-aikaan ja kuinka suuri siivu päivästä todella kuluu työtuolissa tai vaikka omalla sohvalla passiivisesti istuen.

Avuksi lähtötilanteen selvittämiseen yritysten työntekijät ovat saaneet liikemittarit. Kyseessä on lantiolle kuminauhan varaan asetettava pieni musta laite, joka pidetään mukana viikon päivät koko valveillaoloajan.

Ahti Romon mukaan laite havaitsee, onko ihminen liikkeessä vai istuuko tai makaako tämä. Vuoden päästä viikon mittausjakso uusitaan ja katsotaan, onko työntekijöiden liikkumisessa tai liikkumattomuudessa tapahtunut muutosta.

Tarkoitus ei ole järjestää kilpailua ihmisille vaan nähdä, miltä arki näyttää.

Ahti Romo

- Jokainen työntekijä saa myös henkilökohtaisen palauteraportin, josta näkee, paljonko päivässä on istumista ja liikettä. Se on mielenkiintoista dataa, joka voi avata silmät ja motivoida lisäämään liikettä, jos istumista on paljon.

Liikemittarista saatava tieto on osa tutkimusta. Se antaa osviittaa myös työpaikkojen henkilöstöliikunnan kehittämiseen.

Projektipäällikkö Ahti Romon mukaan nyt kerättävä tieto laitetaan kaikille avoimiin kansiin vuonna 2015. Tarkoitus on näin levittää hyviä, liikunnallisia kehittämisajatuksia työpaikkojen ja työntekijöiden arkeen.

- On kylmä tosiasia, että työpaikat ovat passiivisia. Istumatyötä tehdään päivittäin monessa yrityksessä paljon. On jännä nähdä keskiarvo kaikille istumiselle, kun lasketaan yhteen vapaa- ja työajan passiivisuus. Tarkoitus ei ole järjestää kilpailua ihmisille vaan nähdä, miltä arki näyttää.