STX myy helsinkiläistelakan venäläisomistajalle

Venäjän valtion laivanrakennusyhtiö USC vahvistaa tiedon Yle Uutisille. Arktiseen meriteknologiaan erikoistuneella Arctechillä on ollut rahoitusvaikeuksia, joista se kertoo selvinneensä.

talous
STX Finlandin logo Arctech Helsingin telakan portilla Hernesaaressa perjantaina 2. elokuuta 2013. Arctech Helsinki Shipyard on STX Finlandin ja Russian United Shipbuilding -yhtiön yhteisyritys.
STX Finlandin logo Arctech Helsingin telakan portilla Hernesaaressa perjantaina 2. elokuuta 2013. Arctech Helsinki Shipyard on STX Finlandin ja Russian United Shipbuilding -yhtiön yhteisyritys.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Varustamoyhtiö STX Finland on myymässä puoliksi omistamansa Arctech Helsinki Shipyard -telakkayhtiön sen toiselle omistajalle, Venäjän valtion United Shipbuilding Corporationille (USC), kertoo Venäjällä ilmestyvä Kommersant-lehti.

USC:n viestintäjohtaja Aleksei Kravchenko vahvistaa osto-option Yle Uutisille. Kaupan aikataulusta ei ole hänen mukaansa vielä sovittu, mutta hän ei usko, että asiassa menee kauan. Kauppahinta on Kommersantin mukaan alle 20 miljoonaa euroa.

Kravchenkon mukaan telakan taloustilanne on tiedossa, eikä USC pidä sitä vaikeana. Yhtiö uskoo, että telakan on USC:n omistuksessa helpompi saada tilauksia Venäjän valtiolta ja yrityksiltä.

Arktiseen meriteknologiaan erikoistuneella Arctechillä on ollut syksyn aikana rahoitusvaikeuksia, joista se kertoo selvinneensä.

Yhtiö rakentaa kahta laivaa Venäjän liikenneministeriölle ja rahoittaa tätä tuotantoa lainojen avulla. Arctechilla on noin 400 työntekijää. Se toimii Helsingin Hietalahdessa.

Yle Uutiset ei ole tavoittanut STX Finlandia kommentoimaan Kommersantin uutista. Uutisesta kertoi ensimmäisenä Kauppalehti.