1. yle.fi
  2. Uutiset

Kouvolan Lauri Lamminmäki nousi palkoissa Suomen kunnanjohtajien TOP 10 -listalle

Yle Uutisten vertailussa Kymenlaakson kunnanjohtajien palkkakuningas on Kouvolan kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki, joka nauttii 12 500 euron kuukausipalkkaa. Se on tuplasumma vähiten tienaavan Virolahden kunnanjohtajan Osmo Havuahon ansioihin verrattuna. Parhaista luontoiseduista nauttii Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöf.

Kotimaan uutiset
Kouvolan kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki

Kouvolan kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki on Kymenlaakson kuntien palkkakuningas. Asukasmäärältään Suomen 10. suurimman kunnan kaupunginjohtaja nauttii liki 12 500 euron kuukausituloista.

Yle Uutisten vertailun mukaan Lamminmäki on myös Suomen kymmenenneksi suurituloisin kunnanjohtaja. Edelle menevät pääkaupunkiseudun suuret kaupungit sekä Tampere, Turku, Jyväskylä, Lahti, Rauma ja Kuopio.

Koko maan kunnanjohtajista suurinta palkkaa nauttii Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, jonka kuukausipalkka on liki 16 000 euroa.

Kymenlaakson kunnanjohtajista toiseksi eniten ansaitsee vertailussa Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöf. Hänen kuukausitulonsa on noin 11 000 euroa. Lamminmäki ja Lindelöf ovat ainoat kymppitonnin ylittäjät. Kolmanneksi kirii Haminan kaupunginjohtaja Hannu Muhonen noin 8 000 euron ansioillaan.

Auto- ja puhelinetu vain kolmella suurimmalla

Neljännestä tilasta vertailussa kamppailevat Iitin ja Pyhtään kunnanjohtajat. Iitin Pentti Toivasen palkka on alle 200 euroa suurempi kuin virkaveljen, Pyhtään Olli Nuuttilan. Toivasen palkka on vajaat 7 200 euroa, Nuuttilan 7 000 euroa.

Miehikkälän Antti Jämsén puolestaan nousee noin 600 eurolla Virolahden Osmo Havuahon edelle. Jämsénin palkka on vajaat 6 600 euroa, Havuahon noin 6 000 euroa.

Suurin palkka suhteessa kunnan asukaslukuun on Kymenlaaksossa Miehikkälän Antti Jämsénillä, joka tienaa noin kolme euroa asukasta kohti.

Parhaista luontoiseduista nauttivat kolmen suurimman kunnan eli Kouvolan, Kotkan ja Haminan kaupunginjohtajat. Kaikki saavat virkansa puolesta sekä autoedun että puhelinedun.

Etuuksien arvo on suurin Kotkan Henry Lindelöfillä, vajaat 1 200 euroa. Perässä tulee Haminan Hannu Muhonen, jolla etuuksien arvo on yhteensä vajaat 1 100 euroa. Kouvolan Lauri Lamminmäellä vastaava summa on noin 1 000 euroa.

Valtaosalla Suomen kunnanjohtajista palkkaan ei kuulu luontoisetuuksia. Etuuksissa kärkeä pitää Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen runsaan 1 700 euron auto-, asunto- ja puhelinedullaan.

Lue seuraavaksi