Nenäpäivänä hullutellaan taas hyväntekeväisyyteen

Nenäpäivää vietetään taas 8.11.2013. Tänä vuonna nenäillään hyväntekeväisyyteen koko viikon ajan ympäri Yle Pohjanmaan aluetta. Varsinaisena Nenäpäivänä laitetaan jalalla koreasti päivätansseissa Tuurissa ja muun muassa nuuskutellaan Lapualla.

Nenäpäivä
Nänäpoika Burundissa
Nenäpäivä

Nenäpäivä kerää jälleen rahaa hyväntekeväisyyteen. Nenäpäivän järjestää vuosittain Ylen Hyvä -säätiö. Vuosina 2013 - 2016 keräysvarat ohjataan lasten auttamiseen Afrikassa, Etelä-Aasiassa sekä Väli- ja Etelä-Amerikassa.

Yle Pohjanmaan alueella koko Nenäpäiväviikko on tapahtumia täynnä.

Liikunnan kautta mukaan Nenäpäivään

Tuurissa, Ravintola Onnenkivessä liikutaan varsinaisena Nenäpäivänä tanssahdellen. Tanssirahdeista vastaavat töysäläinen, vuoden 2013 Tähtiartisti Rauno Vannesluoma, haitaristi Kalevi Suntila ja kesän 2013 tangolaulukilpailusta tuttu seinäjokelainen Mervi Kovero. Nenä vasten nenää, pum pum!

Jokaisesta myydystä pääsylipusta lahjoitetaan osuus Nenäpäivän keräykseen. Paikalla on myös Yle Pohjanmaa tekemässä ohjelmaa.

Lady Line Seinäjoki järjestää Nenäviikolla erikoisjumpan Nenäpäiväaattona torstaina 7.11. ja pitkin viikkoa muita jumppia, joihin pääsevät sisäänpääsymaksulla myös muut kuin jäsenet. Heiltä voi myös ostaa Nenäpäiväkeräyksen hyväksi työpaikkajumppavierailun.

Myös Vaasan Sport ja salibandyseura SB Vaasa ovat lupautuneet mukaan nenätouhuihin. Sportissa on punaistakin punaisempi kotiottelu keskiviikkona 6.11.

Kulttuuriväkikin on mukana

Lapuan ja Seinäjoen pääkirjastot ottavat vastaan kirjoja, mieluiten romaaneja, joita kaupataan Nenäpäivänä. Tuotot menevät lyhentämättöminä Nenäpäivän hyväksi. Kirjoja voi kirjastoihin toimittaa jo nyt. Lapuan kirjastossa on Nenäpäivänä 8.11. klo 12-16 nuuhkimistehtäviä perheen pienimmille.

Lapuan kansalaisopisto tempaisee Nenäviikolla maanantaista torstaihin. Luvassa on non stop -työpajoja, Nenävisa joka päivä sekä tarjolla kahvia ja piirakkaa. Näistäkin tuotot ohjautuvat lyhentämättöminä Nenäpäiväkeräykseen. Lapuan kansalaisopisto on haastanut myös henkilökuntansa mukaan lahjoittamaan puolen tunnin palkan päivän hyväksi.

Seinäjoen kaupunginorkesteri näkyy ja kuuluu Seinäjoella jalkautumalla Still Standing-pubiin tiistaina illalla ja lattari-illan merkeissä Almassa torstaina. Myös musiikkiopistolla on avoimet ovet koko viikon ja iltapäivisin on luvassa lasten soittoa tasatunnein kello 15-18 välisenä aikana. Nenäpäivä näkyy joka tapahtumassa.

Vaasan Ylioppilasteatteri Ramppi näkyy ja kuuluu myös tavallaan. Kuka bongaa heidät ekana?

Törnävän koulussa Seinäjoella on ohjelmaa oppilaille oppilaskunnan hallituksen puolesta 8.11.

Huuda netissä - rahat Nenpäivään

Nenäpäiväkeräykseen voi osallistua myös nettihuutokaupassa. Yle Pohjanmaalla on huuto.netissä myynnissä Linda Sipilän suunnittelema hiuskoriste, Jari Mäen tarjoama limusiiniajelu ja Pöyrööt -nenäpäiväsarjakuvan originelli. Huutokauppatuotteista saadut tulo kartuttavat lyhentämättämänä Nenäpäivän keräyssummaa.

Paljon muutakin on tulossa. Seuraa Nenäpäiväviikolla osoitetta yle.fi/pohjanmaa ja ole kuulolla Yle Pohjanmaan radion taajuuksilla.