Islam-ilta huipentuu tänään – tule mukaan jo nyt!

Ajankohtaisen Kakkosen Islam-ilta huipentuu tänään. Lähetys alkaa verkossa jo klo 15.30 ja jatkuu aina klo 23.30 asti. Yleisöllä on ollut ohjelman synnyttämisessä poikkeuksellisen suuri rooli - ja tulee olemaan myös itse lähetyksessä.

Kotimaa
Avoin toimituskokous ja Islam-illan verkkokeskustelu käydään osoitteessa yle.fi/islam-ilta. Sivu ei vielä ole auki.
Avoin toimituskokous ja Islam-illan verkkokeskustelu käydään osoitteessa yle.fi/islam-ilta. Sivu ei vielä ole auki.

Ensimmäistä kertaa koskaan suuri suomalainen televisio-ohjelma alkoi sillä, että ohjelman tekijät pyysivät katsojia kertomaan, keitä lähetykseen pitäisi kutsua.

Siitä asti Ajankohtaisen Kakkosen Islam-iltaa on valmisteltu yhdessä yleisön kanssa. Ohjelman toimitus on kertonut, kuinka Jussi Halla-aho kieltäytyi tulemasta lähetykseen ja miten Nasima Razmyar perui osallistumisensa vain viikkoa ennen lähetystä.

Samaan aikaan ohjelmaan valmistautuva toimittaja Kati Leskinen blogasi islamista. Hän kirjoitti kolmiosaisen näkökulmatekstien sarjan siitä, millaista on muslimiksi kääntyneen suomalaisnaisen arki.

Viime viikolla yleisö sai osallistua lähetystä valmistelevaan toimituskokoukseen. Kahden tunnin live-chatin aikana yleisö kysyi ja toimitus vastasi.

Yleisö otettiin viimeisen kerran mukaan valmistelutyöhön päivää ennen lähetystä. Maanantaina Ylen verkkosivujen kävijät saivat kertoa, pitäisikö Mohammed lisätä suomalaiseen nimipäiväkalenteriin.

Tule mukaan jo klo 15.30 alkaen

Nyt on käsillä h-hetki. Islam-illan vieton voi aloittaa verkossa jo iltapäivästä. Osoitteessa yle.fi/islam-ilta lähetetään videokuvaa studion valmistelusta alkaen klo 15.30.

Chat-huone avautuu klo 20. Chatissa ovat paikalla toimittajat Sean Ricks ja Kati Leskinen sekä ohjelman vieraita.

Varsinainen Islam-illan tv-lähetys alkaa klo 21. Lähetystä voi katsoa Islam-illan verkkosivuilla sekä keskustella live-chatissa muiden katsojien sekä ohjelman vieraiden kanssa.

Televisiosta Islam-iltaa voi katsoa TV2:ltä alkaen klo 21. Lähetyksen juontavat Salla Paajanen sekä Pasi Toivonen. Lähetys päättyy noin klo 23.15, mutta nettisuora jatkuu aina klo 23.30 asti.

Islam-illan live-chatissa on paikalla myös yksi erikoisvieras, Musliminuorten puheenjohtaja Guleed Ahmed, joka osallistuu chat-keskusteluun kotisohvaltaan.

***

Tule mukaan Islam-iltaan: klikkaa auki sivu yle.fi/islam-ilta.

***